04 / 05 / 2024

kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir

kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir

Kiraya verilen taşınmaz mal hakkında kiracı ile kimi zaman problemler yaşanabiliyor. Peki, kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk kimdedir? Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk kimdedir?

Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu nedir?

Kiralanan taşınmazın ayıplı olması durumunda tarafların sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu nedir? kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse ne olur?

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiralanan malın sonradan ayıplı hale gelmesinde kiracının ve kiraya verenin hak ve yükümlülükleri nelerdir? Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir? İşte Borçlar Kanunu esasları..

Zeray Bahar Kampanyası'nda son gün 31 Mayıs! Dilasa Orman'da 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle!

Zeray İnşaat tarafından başlatılan Bahar Kampanyası'nda son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Söz konusu kampanya kapsamında Dilasa Orman projesinden 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle konut sahibi olunabiliyor.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarına 14 yıldır uygulanan sistemin sona ereceğini paylaştı. 2024’ten itibaren artık emekli ve memurların aylıklarından her ay kesinti yapılacak.

Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade imkanıyla ön satışta!

Aron İnşaat tarafından İzmir İlçesi Urla Uzunkuyu'da hayata geçirilen Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade seçenekleri ile ön satışta. İşte detaylar...

Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım parası alanlar aman dikkat! 5 bin 98 TL'yi kaçırmayın!

Eylül ayının ilk haftasının bitmesinin ardından, evde bakım maaşı alanlar dört gözle yeni ay ödemelerini beklemeye başladı. Peki Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? İşte ayrıntılar...

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçti. Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Gram altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Emekliler dikkat! Hemen buraya bakın, Garanti Bankası'ndan müjde gibi müjde!

Garanti BBVA, emekli müşterilerine özel olarak düzenlediği promosyon kampanyasında bir güncelleme yaptı. Banka, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar emekli maaşını Garanti Bankası'ndan almaya taahhüt eden müşterilere, toplamda 8.500 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir Haberi

kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Kiraya verilen taşınmaz mal hakkında kiracı ile kimi zaman problemler yaşanabiliyor. Kiralanan taşınmaz mal teslim sırasında veya sonradan ayıplı olabiliyor.


Peki, kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk kimdedir? Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk kimdedir?


1. Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk

MADDE 304- Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


2. Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik...