04 / 05 / 2024

kiralananın ayıplı olmasından sorumluluk

kiralananın ayıplı olmasından sorumluluk

Kiraya verilen taşınmaz mal hakkında kiracı ile kimi zaman problemler yaşanabiliyor. Peki, kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk kimdedir? Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk kimdedir?

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Ayçiçek yağında bu indirim ilk defa yapıldı! Torbasını sepetini alan o markete koştu.. Elinizi çabuk tutun

Ayçiçek yağına gelen arka arkaya indirimlere bir yenisi daha eklendi. 1 litrelik Abalı Ayçiçek Yağı 33,90 TL'den satışa çıkaran marketin ismi ve kampanyanın detayları vatandaş tarafından araştırılıyor. 

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı müjdesi

Aile Bakanlığı nisan ayının geçmesinin ardından müjdelerine tam gaz devam ediyor. Aile Bakanlığı'ndan nisan ayının ardından mayıs ayında da önemli bir müjde geldi.

Aile Bakanlığı'ndan ikinci nisan müjdesi geldi. Hemen bakın

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler yüz binlerce vatandaşımız tarafından alınıyor. Nisan ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyuran Aile Bakanlığı'ndan nisan ayına ilişkin yeni bir müjde daha geldi.

Altın almayan trenin arkasından bakacak! Tarih verildi rakam açıklandı! Altın profesörü İslam Memiş son noktayı koydu!

Altın ile ilgili yaptığı yorumlar ile bilinen Altın Profesörü İslam Memiş, ''altın almayan trenin arkasından bakacak'' diyerek, altın için tarih ve rakam verdi. 

1 doların yıl sonunda ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı duyanın adeta aklı başından gitti! Hemen bakın

1 doların yıl sonunda ne kadar olacağı resmen açıklandı. Peki 1 dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Bu rakamı duyanın adeta aklı başından gitti. Hemen bakın!

1 doların 22 TL olacağı tarih tek tek açıklandı! Açıklanan bu tarihi duyanların resmen aklı başından gitti! Hemen bakın

1 doların 22 TL olacağı tarih tek tek açıklandı... Açıklanan bu tarihi duyanların resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

Gümüşün 20 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Tek tek açıklanan bu tarihi duyanların adeta aklı başından gitti!

Gümüşün 20 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Tek tek açıklanan bu tarihi duyanların adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

1 doların 10 gün sonra ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Elinde avucunda dolar olanların resmen aklı başından gitti!

1 doların 10 gün sonra ne kadar olacağı tek tek açıklandı... Elinde avucunda dolar olanların resmen aklı başından gitti...Hemen bakın...

kiralananın ayıplı olmasından sorumluluk Haberi

kiralananın ayıplı olmasından sorumluluk

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Kiraya verilen taşınmaz mal hakkında kiracı ile kimi zaman problemler yaşanabiliyor. Kiralanan taşınmaz mal teslim sırasında veya sonradan ayıplı olabiliyor.


Peki, kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk kimdedir? Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk kimdedir?


1. Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk

MADDE 304- Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


2. Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik...