06 / 05 / 2024

kiralananın teslim edilmesi

kiralananın teslim edilmesi

Mesken ihtiyacını karşılamak amacıyla konut kiralayan kiracıların, evi tahliye ederken bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı evi nasıl teslim etmeli? İşte Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

İzmir deprem konutları bugün teslim ediliyor!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası evsiz kalan vatandaşlar yuvalarına kavuşuyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar dahilinde inşa edilen konutlar bugün teslim ediliyor. 

TOKİ 1 milyonuncu konutu bugün teslim edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1 milyonuncu konutu bugün teslim edecek.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yeşil GYO idari para cezasının iptal edilmesi davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77 ve 78'ci maddeleri uyarınca verilen idari para cezasının iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmesi talebi ile 7 Kasım 2018 tarihinde dava açtı. Duruşma günü henüz verilmedi....

Birevim 100 aileye tapularını teslim etti!

Birevim, geçtiğimiz günlerde 850 kişinin katılımı ile birlikte toplu tapu teslim töreni gerçekleştirdi. Toplu tapu teslim töreninde Birevim, 100 aileye tapularını teslim etti.

Teknik Yapı'dan efsane kampanya! Deluxia Park'ta 100 ay 0 faiz!

2019 yılında konutların teslim edilmesi planlanan Deluxia Park Residence'ta 100 ay 0 faiz ile 2 bin 326 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor..

Kadir Topbaş: 5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur. 5 dosyanın tekrar gözden geçirilmesi için meclise iadesini yaptım" dedi.

Kızılay Kırklareli'de akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Kırklareli Kavaklı'da yap - işlet - devret yöntemi ile akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptırılacak. Firmaların ihale zarflarını en geç 21 Haziran 2016 günü teslim edilmesi gerekiyor.

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır!

Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor.Çevreciler "Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır" diyor.

kiralananın teslim edilmesi Haberi

kiralananın teslim edilmesi

Kiracı evi nasıl teslim etmeli?

Mesken ihtiyacını karşılamak amacıyla konut kiralayan kiracıların, evi tahliye ederken bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, kiralanın teslim edilmesinde hangi hususlara dikkat edilmesi gerekiyor? Kiracı evi nasıl teslim etmeli?


Kiracı evi nasıl teslim etmesi gerektiğine ilişkin esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kiralananın geri verilmesi

I. Genel olarak

MADDE 334- Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir.


Kiracının, sözleşmenin sona ermesi hâlinde, sözleşmeye aykırı kullanmadan doğacak zararları giderme dışında, başkaca bir tazminat ödeyeceğini önceden taahhüt etmesine ilişkin anlaşmalar geçersizdir.


II. Kiralananın gözden geçirilmesi ve kiracıya bildirme

MADDE 335- Kiraya veren, geri verme sırasında kiralananın durumunu gözden geçirmek ve kiracının sorumlu olduğu eksiklikleri...