27 / 04 / 2024

kiralık evde köpek besleme

kiralık evde köpek besleme

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri altüst etti. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme

Kiralık araca talep arttı! Günlük araç kiralama fiyatları ne kadar? Yolcu360, Avis, Garenta 2 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala günlük araç kiralama fiyatları pek çok kişi tarafından araştırmaya başlandı. Bazı araç kiralama firmaları araç kiralama ücretlerine kampanya yaptı! Peki, günlük kiralık araç fiyatları ne kadar? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Kiralık evde stok ihtiyacı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kiralık konutlarda stok ihtiyacının arttığını dile getirdi.

İzmir'deki günlük kiralık evde 1 genç öldü!

İzmir Buca’da uyuşturucu hap satın alan 4 gençten ikisi gittikleri günlük kiralık evde fenalaştı. Evdeki gençlerden Oğuzhan Değirmenci hayatını kaybetti.

Sedat Altınay: Kiralık evde sıkıntı yok!

Türkiye’de konut fazlalığı olduğunu söyleyen Sedat Altınay, “Türkiye’deki konut stoğuna baktığımızda satılık dairelerin yanı sıra kiralık dairelerde de herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç olay!

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç bir olay yaşandı. Dairede çekyat altında ve bazı uzuvları kesilmiş kadın cesedi bulundu.

Türkiye'de 14 bin günlük kiralık ev ilanı var!

Artık İstanbul’un pek çok sokağı ‘Günlük kiralık ev’ ilanlarıyla dolu. Sadece bir internet sitesinde bile Türkiye genelinde 14 binin üzerinde günlük kiralık ev ilanı var.

Lojmanda köpek beslenir mi?

Lojman konutlarında ikamet eden kimi kamu çalışanları evde evcil köpek beslemek isteyebiliyor. Ancak bu durum diğer lojman sakinleri açısından da sorun teşkil edebiliyor. Peki, lojmanda köpek beslenir mi?

Almanya'da büyük şehirlerde kiralık ev bulmanın püf noktaları!

Almanya’da büyük şehirlerde kiralık daire bulmak önemli bir sorun haline geldi. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bu konuyu araştırdık ve ev ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tespit etti. İşte Almanya’da kiralık ev bulmanın püf noktaları…

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

kiralık evde köpek besleme Haberi

kiralık evde köpek besleme

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Kat maliklerinin "Evcil hayvan beslenemez." kararını alması halinde apartmanda evcil hayvan beslenmesi mümkün olmuyor.


Apartmanda köpek beslemek ile ilgili Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


Daire:18 

Tarih:10.07.1995 

Esas No: 1994/5865 


Karar No:1994/11183 

Kaynak:YKD. EKİM 1995 

İlgili Maddeler:634 SK 28 


İlgili Kavramlar:APARTMANDA HAYVAN BESLEMEK 

Karar Metni: Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen yönetil planı, bütün kat maliklerini, onların külli ve cüzi haleflerini de bağlayıcıdır. Yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslenmesi mümkün değildir.


Peki, apartman yönetimi olarak havyan beslenmesine izin verilen bir apartmanda kiracı köpek besleyebilir...