23 / 07 / 2024

kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur

kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur

Kira sözleşmesinde kiracı ev sahibi ile kararlaştırdığı kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Kiranın belirlenen tarihte ve bedelde ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

Eyüpsultan Meydanı'nda düzensiz yapılaşma sona eriyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Meydanı'nda yer alan düzensiz yapıları ortadan kaldırarak tarihi yapıları yeniden gün yüzüne çıkartıyor. 

Trump döneminde Batı Şeria'daki düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinde artış!

İsrailli insan hakları örgütü Peace Now'un hazırladığı rapor, Trump'ın ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yasa dışı düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinin sayısındaki artışı ortaya koydu...

Plansız ve düzensiz şehirleşme kangrene yol açıyor!

Plansız ve düzensiz şehirleşme ülkemizin ekonomisinde kangrene yol açıyor. Çarpık kentleşmenin çözümü olarak ise kırsal dönüşüm olarak gösteriliyor.

Beta Ayakkabı'yı AVM kiralarının dövizle ödenmesi vurdu!

50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı konkordato istedi. Taner İkiışık, "Son dönemde piyasalarda yaşanan TL’deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı." dedi...

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye!

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye gündeme gelebiliyor. Kanunen kiracının kirasını ödememesi halinde kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyebiliyor..

Levent en yüksek kiranın talep ediliği bölge oldu!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 İkinci Çeyrek Raporu yayınlandı. 2016 ikinci çeyrek döneminde en yüksek kiranın talep edildiği bölge, MİA'da yer alan Levent oldu.

Kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi..

2007 yılında İstanbul'daki düzensiz büyüme çevre illeri de etkiliyor!

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

İstikrarsızlık konut satışlarını düşürür!

Tek parti iktidarıyla 13 yıldır ülke ekonomisinin dinamosu görevini gören inşaat sektörünün temsilcileri, belirsizliğin devam etmesi halinde konut satışlarının düşeceği uyarısında bulundu. İşte o açıklamalar...

İstikrar konut fiyatlarını düşürür!

Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kocaeli'de 27 binanın dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D - 100 Karayolu ’nun İzmit geçişine bakan 27 binanın dış cepheleri boyanarak iyileştirme yapıldı.

Tuzla Marina kapılarını dünyaya açtı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip dünyada örneği olmayan marinasıyla kapılarını dünyaya açtı.

kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur Haberi

kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur

Kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme ile birlikte kiraya veren, taşınmaz malının kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlenirken; kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstleniyor.


Ayrıca; Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?


Kiranın düzensiz ödenmesi..

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya...