09 / 05 / 2024

kiranın eksik ödenmesi tahliye 2017

kiranın eksik ödenmesi tahliye 2017

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye gündeme gelebiliyor. Kanunen kiracının kirasını ödememesi halinde kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyebiliyor..

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!

Yargıtay, kira ödemelerinde banka hesaplarından ödeyen milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de 4 etap halinde yapılacak TOKİ projesinde bir etabın eksik olması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları, bir defa  daha ses yükselterek toplamda 5 bin kişinin mağdur olduğunu belirtti.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

45 şehir ve 110 ilçe aktif fay hattı üzerinde: MTA'nın diri fay hatları haritası gerçeği yansıtmıyor mu?

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün, diri fay hatları haritasının eksik hazırlandığına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

kiranın eksik ödenmesi tahliye 2017 Haberi

kiranın eksik ödenmesi tahliye 2017

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiracılık süresi boyunca iki tarafı da sorumlu kılıyor.


Taraflar sözleşmede belirtilen hükümlere uymakla mükellef oluyor. Kiracının sözleşmede belirlenen tarihlerde belirlenen miktarda kira bedelini ödemesi zorunlu oluyor. Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye konusu gündeme gelebiliyor.


Kiranın eksik ödenmesi

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


T.C. Yargıtay 
Hukuk Genel Kurulu


Esas No: 2004/3-718 

Karar No: 2004/644 

Tarihi: 31.03.2004


ÖZET:

Birden çok yılı kapsayan...