06 / 07 / 2024

Kirayı elden almanın cezası

Kirayı elden almanın cezası

KONUTLARDA, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin, işyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini banka üzerinden yapması zorunlu..

Kirayı elden verenler 23 bin 450 TL sınırına dikkat! 

Yeni vergi paketine göre, kiraları elden ödeyen kiracılar da ceza alacak. İş yeri kiralamalarında da geçerli olacak olan bu yeni kurala göre, kiracı eğer kira ödemelerini elden yapıyorsa Maliye'ye bildirmesi gerekli.

Sur Yapı'dan Ev Almanın Tam Zamanı kampanyası! Yüzde 25 indirimle konut fırsatı!

4 yılda 10 bin konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, 4 farklı ödeme koşulunun yer aldığı ‘Ev Almanın Tam Zamanı’ indirimli konut kampanyasını başlattığını açıkladı.

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Kirayı elden veren kiracılar dikkat! 3 bin TL cezası var!

Kira gelir beyanı vermek istemeyen pek çok ev sahibi kirayı elden alma yolunu seçerken, kiracıları da bu konu ile ilgili kötü bir haber bekliyor.  İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili o paylaşımı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, kirayı elden ödeyenleri de büyük bir tehlikenin başladığı belirtildi. Eğer siz de kirayı elden veriyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte detaylar...

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Kiralarla ilgili çeşitli konularda kiracı ve ev sahiplerin hakları bulunuyor. Bunlardan biri de lirayı elden ödeme konusu. Peki kiracı kirayı elden ödeyebilir mi, öderse ne olur?

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Yüksek maaş almanın formülü tek tek ortaya çıktı! Yüksek maaş için en önemli husus ne?

Emeklilikte düşük maaş almak milyonlarca vatandaşın endişesi. Özellikle son zamanlarda, kimi EYT’den emekli olan kişiler düşük emekli aylıklarından şikâyet ediyor. Peki emeklilikte yüksek maaş almanın formülü ne? İşte detaylar...

Altını bilen adam İslam Memiş ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın

Altını bilen adam İslam Memiş, Kapalıçarşı ve Serbest piyasa altın fiyatlarını karşılaştırarak aradaki makas aralığına değindi ve ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın! Görenler hayrete düşecek...

Altın fiyatları rekor kırarken İslam Memiş ucuz altın almanın formülünü açıkladı!

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir yorum geldi. Memiş ucuz altın almanın formüllerini 5 maddede sıraladı. İşte haberin detayları...

Kirayı elden almanın cezası Haberi

Kirayı elden almanın cezası

KONUTLARDA, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin, işyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idareleri aracılığıyla gerçekleştirmesi ve bu kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen belgelerle teşvik etmesi zorunluluğu bulunuyor. 


Söz konusu zorunluluklara uymayanlara kesilecek ceza, ilgili yıl için belirlenen özel usulsüzlük cezası miktarından az olmamak üzere her bir işlem için bu işleme konu tutarın yüzde 5'idir. 


GAYRİMENKULLERDE ASGARİ KİRA 

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahibi, kira gelirini vergi yasalarına göre belirli bir sınırın altında gösteremiyor. Bu sınıra emsal kira bedeli deniliyor. 

Emsal kira bedeli yıllık olarak hesaplanıyor. Gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5'i, yıllık elde edilebilecek kira gelirinin alt sınırı oluyor. 

Gayrimenkulün işyeri olarak kiraya verilmesi halinde,...