29 / 04 / 2024

kirayı ödemeyince tahliye

kirayı ödemeyince tahliye

Yeni Mahalle 220. Sokak’taki tek katlı evden kirasını ödeyemedikleri için mahkeme kararı ile tahliye edilen aileye Valilik ev kiraladı, Kimse Yok mu Derneği de eşya verdi

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edileceğini kaleme aldı. Peki kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir?

Kirayı geciktiren kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracının kirayı geç ödemesinin tahliye nedeni olup olmadığını kaleme aldı. 

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kapıcı dairesini kiraya verdik. Kiracı iki ay kira ödedi, sonra ödemedi ve kaçtı. İçeride eşyası duruyor. Biz de evde eşyası olduğu için giremiyoruz. Tahliye için ne gibi bir işlem yapmalıyız?' sorusunu yanıtladı.

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Geçen yıl evimi Çinli birisine kiraya verdim. Kiracı, iki aydır ödemiyor. Araştırdım, iki ay önce Çin’e gitmiş ve hâlâ kendisinden bir haber yok. Bu yıl nisan ayı geldiğinde hemen kendisini tahliye edebilir miyim? Yoksa ne yapmam gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Tahliye taahhüdü nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2016’da 900 TL’ye ev tuttum. Kontrat için gittiğim gün ev sahibi tahliye taahhütnamesi çıkardı, ses çıkarmadım. 1 yıl sonra rayiç bedel diye kirayı 1100 yaptım. Mahkemeye versem eski yüzde 30 yüzde 40 farkları geri alabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Asena Atalay'ın Beykoz'da oturduğu eve tahliye kararı!

Asena Atalay ve Caner Erkin cephesinde yeni gelişme yaşandı. Erkin'in eski eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle dava açılmasıyla başlayan tartışmaya Erkin karşılık verdi. Erkin, Beykoz’da Atalay için kiraladığı evin bedelini ödemeyince hakkında tahliye kararı çıkarıldı.

Kira iki ay ödenmezse ne olur?

Ev ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda belirlenen kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kira iki ay ödenmezse ne olur? Kiracı kaç ay kirayı ödemezse tahliye edilir?

Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor. Haklı ihtardan sonra da ödeme yapılmazsa tahliye davası açılabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kiracı kirayı ödemeden kaçarsa ne olur?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın sözleşme bitmeden evi boşalttığını farz edelim. Peki, kiracının erken tahliye hakkı bulunuyor mu? Kiracı kirayı ödemeden kaçarsa ne olur?

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı!

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı. Peşinat olmadan, hemen teslim daireler, 3.650 TL’den başlayan fırsat ödeme seçenekleriyle Maslak Mashattan Kent’sell satış ofisinde ve evdekifirsat.com’da...

Ev sahibi kirayı elden alabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanması durumunda kiracı ve kiralayan karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Ev sahibi kirayı elden alabilir mi? İşte yanıtı..

kirayı ödemeyince tahliye Haberi

kirayı ödemeyince tahliye



Kent merkezinde kirasını ödeyemedikleri evden mahkeme kararıyla tahliye edilen aileye Valilik ev tahsis etti, Kimse Yok mu Derneği de eşya yardımında bulundu.


Yeni Mahalle 220. Sokak’taki tek katlı evden 27 Kasım'da mahkeme kararı ile çıkarılan Kılıç ailesi, Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sanayi Mahallesi 1144. Sokak’taki bir apartman dairesine yerleştirildi.


Aileyi ziyaret eden  Kimse Yok mu Derneği üyeleri, Ankara’dan getirdikleri ev eşyalarını Solmaz Kılıç’a (50) teslim etti.


Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kira ödeyemedikleri için ev sahibinin başvurusu üzerine mahkeme kararıyla evlerini boşalttıklarını, sokakta yaşamaya başladıklarını anımsatarak, Kırıkkale Valiliğinin kendilerine sahip çıkması ile bir apartmanın giriş katındaki daireye yerleştiklerini ifade etti.


Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Şaban Durukal ise ihtiyaç sahibi aileye ev eşyası yardımında bulunduklarını kaydetti.  



Yeni Mahalle’de...