02 / 05 / 2024

kırıkkaleye güç santrali mi kurulacak

kırıkkaleye güç santrali mi kurulacak

Michael Davey, "Türkiye'de enerji yatırımları bankamız için öncelikli. Banka olarak, 1 milyar dolarlık kombine çevrimli doğalgaz santralini inşa etmek üzere ACWA Güç şirketine finansal destek veriyoruz" dedi.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

Bolu'daki 4,2'lik depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den haritalı açıklama geldi: Biri kırılmış olmalı!

Bolu'da saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, yürekleri ağza getiren depremden sonra sosyal medya hesabından haritalı paylaşım yaparak açıklamalar yaptı. Görür, Bolu’nun kuzeyindeki fay hatlarına dikkat çekerek "Bunlardan biri kırılmış olmalı" diye konuştu.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika deprem uyarısı! Bu fay kırılabilir! Tam bu şiddette deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için hem vatandaşlara hem de yöneticilere yeni bir uyarıda daha bulundu. En az 7.2 ile 7.6 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyen Naci Görür, “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı! O fay henüz kırılmadı! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Sorgun fayının henüz kırılmadığını dile getirdi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Mekkan Kimya İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Tekstil Gıda Ve Temizlik Ürünleri Ltd.Şti. kuruldu!

Mekkan Kimya İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Tekstil Gıda Ve Temizlik Ürünleri Ltd.Şti. Ümraniye'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Atmaca tarafından kuruldu.

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın...

kırıkkaleye güç santrali mi kurulacak Haberi

kırıkkaleye güç santrali mi kurulacak


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Michael Davey, "Türkiye'de enerji yatırımları bankamız için öncelikli. Banka olarak, 1 milyar dolarlık kombine çevrimli doğalgaz santralini inşa etmek üzere ACWA Güç şirketine finansal destek veriyoruz" dedi.


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının desteğiyle, ACWA Güç, Kırıkkale'ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kuracak. 


Davey, yaptığı açıklamada, ülkede sürdürülebilir enerjiye yatırımlarının bankaları için öncelik oluşturduğunu, bu yatırımlarla Türkiye'nin artan enerji talebini karşılamaya yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.   


Bankanın yaptığı yatırımlarla ülkede sürdürülebilir enerji kapasitesini artırmayı ve tüm sektörlerde makul ölçülerde enerji kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını belirten Davey, Türkiye'ye yaptıkları yatırımların enerji sektöründeki önceliğinin aynı şekilde devam edeceğini ifade etti. 


Davey, bankalarının Türkiye'deki rüzgar enerjisi üretiminin yüzde 9'unu oluşturan iki büyük rüzgar...