02 / 05 / 2024

Kırklar Meclisi

Kırklar Meclisi

Kürt, Türk, Türkmen, Ermeni, Süryani, Keldani, Alevi, Müslüman, Ezidi ve Hristiyan farklı halklar ve inançları temsilen kurulan Kırklar Meclisi'nde dün kentin sorunları tartışıldı.

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Emeklilerden TBMM'ye açık mektup! 8 bin TL seyyanen zam yapılsın, en düşük maaş asgari ücret kadar olsun!

Emeklilerden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine maaş zammı ile ilgili mektup yollandı. İşte milyonlarca emeklinin zam beklentisi... 

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!

1 Ekim itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışmalarına yoğun bir şekilde başlamaya hazırlanıyor. Başta ekonomi olmak üzere pek çok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında olacak.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Karabük Belediye Meclisi'nde millet bahçesi ve konut projesi tartışması!

Karabük Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısında Millet Bahçesi ve konut projesi oylamasında AKP ile MHP gurubu arasında ipler gerildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Kasabı, ayakkabıcısı müteahhitlik yapıyor, sonra işin içinden çıkılamıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması Alt Komisyonu Mustafa Kendirli başkanlığında toplandı...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Kırklar Meclisi Haberi

Kırklar Meclisi

Kürt, Türk, Türkmen, Ermeni, Süryani, Keldani, Alevi, Müslüman, Ezidi ve Hristiyan farklı halklar ve inançları temsilen kurulan Kırklar Meclisi, bugün (20.02.2015) toplandı. Toplantıya, Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut fle Sur meclis üyeleri katıldı.

SUR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI 


Sur Belediyesi'nin bir yıllık çalışmalannın değerlendirildiği Kırklar Meclisi toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Sur Belediyesi Eş Başkam Fatma Şık Barut, 10 aydır yapılan çalışrralar hakkında kısaca bilgi verdi. Şengalve Kobani'den 100 binin üstünde İnsanın bölge kentlerine sığındığını, belediyelerin ve halkın enerjisinin büyük çoğunluğunu sahiplenme çalışmalarına ayırdığını anlatan Barut, "Onun dışında bizim köylerde şimdiye kadar 60 bin metre kare kilitli taş döşememiz oldu." dedi. 


Temizliğe büyü önem verdiklerini söyleyen Barut'un ardından konuşan meclis üyeleri İse temizlik kampanyası başlatılnrasının gerekliliğine, ulaşımla...