05 / 05 / 2024

Kırklareli mağaraları

Kırklareli mağaraları

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Belediye başkanı Serdar Türker yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Kırklareli Elmacık Köyü'ndeki yapılaşmaya yargı dur dedi! 

Kırklareli'ndeki Elmalı Köyü yapılaşma tehdidi altında. Bölge sakinleri dava açarak yapılaşmayı durdurdu. 

Kırklareli Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım başladı!

Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.

Kırklareli Karakaş'ta yol çalışmaları başladı!

Kırklareli Belediyesi tarafından belirlenen program dahilinde mahallelerin yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarını devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Karakaş Mahallesi 1. Bayındır Sokak üzerinde çalışma başlatıldı.

Kırklareli su arıtma tesisinin revizyon çalışmaları tam gaz!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, içme suyu arıtma tesislerinde süren tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Kesimoğlu, ''Kırklareli’nin bu çalışma ile 30 yıl su ile alakalı sorun yaşamayacak'' dedi.

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Kanal İstanbul’un güzergahı Yarımburgaz Mağaraları için mi değişiyor?

Bu yıl ihaleye çıkılacağı duyurulan Kanal İstanbul’daki güzergâh değişikliğinde en büyük etkenlerden birinin İstanbul Altınşehir yakınlarındaki Yarımburgaz Mağaraları olduğu öğrenildi.

Kırklareli Karahıdır Mahallesi Muhtarlık binası hizmete açıldı!

Karahıdır Meydanı’nda hizmete giren muhtarlık binasının açılışında konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, diğer mahaller gibi Karahıdır mahallesini de çok önemsediklerinin altını çizdi.

Kırklareli mağaraları Haberi

Kırklareli mağaraları


Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.


Belediye başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler ve ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.


Mağaranın turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Türker, şöyle konuştu:


"Mağarayı, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler ziyaret etmeye başladı. Hristiyanlığın ilk dönemlerinde kilise olarak kullanılmış ve içerisinde bebeklerin vaftiz edildiği havuzların bulunduğu mağarayı turizme kazandırmak istiyoruz. Mağaramız 2200 yıllık geçmişe sahip. Hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor."


Türker, mağara sayesinde beldeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin katkısıyla daha çok turist ağırlamayı beklediklerini vurguladı.


Mağaranın görülmeye değer olduğunu dile getiren Türker, "Mağaranın tanımını katkı sağlamak amacıyla belediyemizin internet sitesinde görseller ve mağara hakkında bilgilere yer...