10 / 05 / 2024

kırklareli vize imar

kırklareli vize imar

Kırklareli'ye bağlı Vize Belediyesi, 1986 yılından bu yana kullanılan imar planlarını yeniliyor. Yenilenen imar planı ile hızla artan nüfus ihtiyacını karşılayan, alan ve nüfus yönünden belli bir düzeye erişmiş ve daha yaşanılabilir bir kent olgusu oluştu

Kırklareli Vize'deki Monopetra Otel ve arsası satılıyor! İhalesi 17 Temmuz'da! 

Kırklareli Vize Belediye Başkanlığı, Kırklareli ili, Vize ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde yer alan otel ve arsası satılıyor. Peki Vize'de yer alan Monopetra Otel'in ve arsasının fiyatı ne kadar? 

Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin arazisi meclis gündeminde!

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine yeni bir okulun ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Saray-Kırklareli yolunun temeli atıldı!

71 kilometre uzunluktaki Saray-Kırklareli yolunun temeli atıldı. Yol ile ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek; Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak...

Kırklareli için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Vize ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Vize'de acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli Vize'de acele kamulaştırma yapılacak. Kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kırklareli'nde imar barışı toplantısı yapıldı!

Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Lüleburgaz ilçesinde mahalle ve köy muhtarları "İmar Barışı" hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Kırklareli Vize'ye yeni hastane geliyor!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Vize'ye 30 yataklı yeni hastane yapılacağını söyledi. Yeni devlet hastanesinin yapımı 19 Temmuz'da ihale edilecek.

Kırklareli Vize'de 10 yıllığına kiralık işyeri!

Kırklareli Vize Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi'ndeki işyeri ihalesi 31 Ekim'de saat 14.00'te yapılacak..

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Kırklareli Vize'de enerji üretim alanı olan bölge mecliste!

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin Vize ilçesinde bir bölgenin enerji üretim alanı olarak düzenlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırklareli Vize'de 10 milyon TL'ye satılık otel ve kültür merkezi!

Vize Belediye Başkanlığı, Kırklareli Vize'deki otel ve kültür merkezini satışa çıkardı. 21 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon TL olarak belirlendi.

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.

kırklareli vize imar Haberi

kırklareli vize imar

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ilçenin ilk 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 1972 yılında İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü tarafından çizdirildiğini ve Belediye Meclisince onaylandığını anımsattı. 


1986 yılı sonuna kadar 1972 yılında onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı uygulandığını ifade eden Başkan Yılmaz, "1972 yılından beri uygulanan imar planımız yetersiz kaldığından revizyon imar planı çalışmalarına başlanmıştır. İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü'ne İlçemizin hâlihazır haritasının yapılması ve imar planlarının yenilenmesi için yetki verilmiştir. Verilen yetkiye istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 26.11.1986 yılında Belediye Meclisince onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 1986 yılından günümüze kadar herhangi bir imar planı çalışması yapılmamış, mevzi ve imar planı tadilatları ile ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılmıştır. Ancak yapılan . mevzi ve imar planı...