15 / 05 / 2024

kırkpınar anı meydanı nerede

kırkpınar anı meydanı nerede

Trakya Üniversitesi'ne "Kırkpınar Anı Meydanı" yapıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, törende, Kırkpınar'la ilgili böyle bir meydan oluşturmanın en büyük görevlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini söyledi.

Remley Sapanca ön talep topluyor! Yeni proje!

Remley Sapanca, Remley Grup tarafından İpekyolu ve Kırkpınar Bağdat Caddesi'nin birleşiminde Sapanca Gölü'nün hemen yanında yükseliyor. Remley Sapanca projesinde ön talep başladı. Peki Remley Sapanca'da villa fiyatları ne kadar? Remley Sapanca ile ilgili detaylar... 

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Bugün piyasalarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar şaha kalkarken altın ve petrolde çöküşler yaşanıyor.

Tarih Kırkpınar güreşlerinde dağıtılacak para ödüllerinin miktarı belli oldu

Edirne Belediyesi tarafından 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye girecek ilk 64 pehlivana verilecek ödüller belli oldu. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma günü minik boy güreşçilerin çayıra çıkmasıyla başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

İzmir deprem konutlarının inşası 1 ay içinde başlayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir depremine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşlarıyla oradaydı, hiçbir eksiklik hissedilmedi. Bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlanacak." diye konuştu.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

Sapanca Kırkpınar'daki teleferik inşaatı durduruldu!

Sapanca Kırkpınar'da yapılmaya başlanan teleferik projesi için Sakarya 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını verdi...

Sapanca Kırkpınar'da teleferik inşaatı krizi çözülemedi! 

Sapanca Kırkpınar halkı, ilçelerinde yapılan teleferik projesini istemiyor. Sapanca Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran vatandaşlar, henüz çözüme ulaşamadı...

kırkpınar anı meydanı nerede Haberi

kırkpınar anı meydanı nerede

Trakya Üniversitesi'nde yapılan Kırkpınar Anı Meydanı, törenle açıldı. 


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, törende, Kırkpınar'la ilgili böyle bir meydan oluşturmanın en büyük görevlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini söyledi.


Kırkpınar'la dünyaya, Türk medeniyet ve kültürünün de tanıtıldığını ifade eden Yörük, "Sporun diğer mesajlarını da buradan ileteceğiz. Dünyaya buradan barışı gönderiyoruz. Bu sanat çalışması için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar da meydan peyzajının Kırkpınar'ın tarihçesi ve hikayelere dayandırılarak oluşturulduğunu belirtti. 


Zülfikar, meydanda Kırkpınar'da güreşen 40 yiğidi temsilen kırk parçadan oluşan blokların, Er Meydanı'nı temsilen yeşil alanın, Kırkpınar'ın doğduğu alanda bulunan incir ağacı altındaki pınarı temsilen de 40 fıskiyenin kullanıldığını vurguladı.


Konuşmaların ardından cazgırın açılış manisi ve güreş  havası çalan davul zurna...