03 / 05 / 2024

Kırşehir toplulaştırma planı

Kırşehir toplulaştırma planı

Kırşehir ili Kaman ilçesi Hamit köyünde bulunan tarım arazilerinde toplulaştırma yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

5 soruda TOKİ Kırşehir Sosyal Konut Projesi 2022! Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Kırşehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı! İşte Kırşehir TOKİ evlerinde merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları.

Ankara ve Kırşehir için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ve Kırşehir illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki TOKİ 3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman?

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arazi toplulaştırma açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetlerinde yaklaşık 6,5 milyon dekar da tescil işlemini tamamladık" açıklamasında bulundu.

Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, sene sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

1 milyon 759 bin 740 dekar arazide toplulaştırma yapılacak!

Bayramdan sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait 14 milyar TL tutarlı toplam 449 yatırım devreye alınacak ve 1 milyon 759 bin 740 dekar arazide toplulaştırma yapılacak.

TOBB'un, Kırşehir'de yaptırdığı kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir'de inşa ettirilen kız öğrenci yurdu binasının inşaatı tamamlandı.

Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuruları ne zaman sona erecek?

Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuruları ne zaman sona erecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuru tarihleri...

DSİ'nin Ankara ve 4 ildeki arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı, Çorum, Bolu ve Kırıkkale'de arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildirildi...

Kırşehir toplulaştırma planı Haberi

Kırşehir toplulaştırma planı

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir ili Kaman ilçesi Hamit köyünde bulunan tarım arazilerinde toplulaştırma yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''Devlet idaresinde sorumluluk sahibi olanların amacı kamunun ihtiyaçlarına makul ve uygulanabilir çözümler üretmektir'' diye konuştu.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1- Kırşehir ili Kaman ilçesi Hamit Köyü'ne ait tarlalarda bir toplulaştırma yapılacak mıdır?

2- Hamit Köyü'nde köylüyü sıkıntıya sokacak olan böyle bir uygulama yapılırken köylünün görüş ve önerleri de alınmış mıdır?

3- Bu sorunun çözümü için DSİ tarafından farklı çözümler düşünülmekte midir, örneğin köylünün isteği olan kapalı kanal sulama ile ilgili bir çalışmanız var...