03 / 05 / 2024

kısa katlı binalar

kısa katlı binalar

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye' de konut alıcıları az katlı binaları tercih ediyor. Yüksek katlı binalarda yaşamak isteyen konut alıcılarının oranı ise epey düşük.

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Kuyumcukent GYO 3 aylık kısa çalışma modeline geçti!

Kuyumcukent GYO'nun COVID-19 virüs salgını nedeniyle 3 ay süreyle dönüşümlü ve/veya part-time çalışılarak "Kısa Çalışma" modeline geçilmesine karar verildi.

İŞKUR'dan 4.800 TL kısa çalışma ödeneği verilecek! 

İŞKUR, koronavirüs tedbirleri kapsamında işçilere kısa çalışma ödeneği verecek. İŞKUR tarafından verilecek ödeme tutarı en fazla 4.800 TL olacak.

Kısa vadeli dış borç stoku 123.6 milyar dolar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez (TCMB) 2020 ocak dönemi kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Kısa vadeli dış borç stoku, 2019 yıl sonuna göre önemli bir değişiklik göstermeyerek 123.6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Van'daki hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak!

Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını söyleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak." dedi...

DASK: En kısa sürede hasar tespitine başlayacağız!

Elazığ’da 42 bin 955, Malatya’da 62 bin 680 konutun Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor. Bu zamana kadar 750'ye yakın ihbar aldığını açıklayan DASK, hasar tespit çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını açıkladı. 

Mingroup Gayrimenkul Danışmanlık Sağlık ve Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mingroup Gayrimenkul Danışmanlık Sağlık ve Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metanet İsmayılova ve Narmin İsmayılova tarafından kuruldu.

Kısa vadeli dış borç eylülde 121,3 milyar dolar oldu!

Kısa vadeli dış borç stoku, eylül ayında geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 6 artış göstererek 121,3 milyar dolar oldu.

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aydemir tarafından kuruldu.

Kısa vadeli dış borç 126 milyar dolar!

Kısa vadeli dış borç stoku, temmuzda geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 7.9 artarak 126 milyar dolar oldu. Kamu sektörünün kısa vadeli borcu 2018 yıl sonuna göre yüzde 4.9 artarak 23.6 milyar dolara, özel sektörün kısa vadeli dış borcu yüzde 8.5 artarak 95.9 milyar dolara ulaştı.

Deniz GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli A+, kısa vadeli A-2!    

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ'nın "yatırım yapılabilir" kategoride; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) A+, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR) A-2, her iki not görünümünü ise "durağan" olarak belirlendi...

İş GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli AA, kısa vadeli A1+!

İş GYO'nun "yatırım yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirerek Uzun Vadeli (Ulusal) Notumuzu (TR) AA, Kısa Vadeli (Ulusal) Notumuzu (TR) A1+, görünümlerini ise "Stabil" olarak teyit edildi...    

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

kısa katlı binalar Haberi

kısa katlı binalar

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de konut alıcıları az katlı binalarda yaşamak istiyor. Verilere göre Hurriyetemlak.com'dan ev arayanların yüzde 59'u 1 ila 5 katlı binaları tercih ediyor. 'Yaşayacağım ev 6 ila 10 katlı binada olsun' diyenlerin oranı ise yüzde 29.


Yüksek katlı binalarda yaşamak isteyen konut alıcılarının oranı ise epey düşük. Örneğin, 11 ila 15 katlı binaları tercih edenler arama yapanların yüzde 8'i kadar. 16 ila 20 katlı binaları seçenler yüzde 2, 20 kat üzeri seçeneklerini işaretleyenler ise yine yüzde 2 oranında.



15'inci katın üstünü isteyen yüzde 1


Konut arama detaylarına bakıldığında, arama yapanların yüzde 83'ü binanın 5'inci katından daha yüksekte oturmak istemiyor. Yüzde 11'lik kesim 6 ila 10'uncu katlar arasındaki daireleri, yüzde 4'lük kesim giriş katın altında yer alan daireleri, yüzde...