13 / 05 / 2024

kışın inşaat yapılır mı

kışın inşaat yapılır mı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs — 15 Ekim ayları arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmiştir. Peki, inşaat yasağı ne zaman? Kışın inşaat yapılır mı?

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Ali Taşkın tarafından kuruldu.

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılıyor!

Workindo tarafından gerçekleştirilecek olan "İnşaat Sektörü Buluşmaları" etkinliği başlıyor. Etkinlikte Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılacak.

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

kışın inşaat yapılır mı Haberi

kışın inşaat yapılır mı

Kışın inşaat yapılır mı?

İmar Mevzuatı ile Kültür ve Turizm mevzuatları gereğince yaz kış mevsiminde inşaat yapılıyor; Ancak yaz mevsiminde inşaat yapılamıyor. Bazı beldelerde inşaat yasağı 15 Mayıs'ta başlarken; bazı yerlerde ise inşaat yasağı başlangıç tarihi 1 Haziran'a kaydırılıyor. İnşaat yasağı 15 Ekim'de sona eriyor.


Buna göre turizm beldeleri de olmak üzere tüm bölgelerde 15 Ekim'den itibaren inşaat çalışmalarına devam ediliyor. 


İnşaat yasağı ile ilgili örnek genelge şu şekilde:


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Yatıran ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Sayı: 97137160-313.02

Konu: İnşaat Faaliyetleri



Büyük bir turizm potansiyeline sahip olaa ülkemizde, Bakanlığımız 16.03.1982 tarih ve 17685

sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "2634 sayılı Turizmi Teşvık Kanunu" uyarınca; Turizm sektörünü düzeni emek, geliştirmek, dinamik bir yapı ve işleyişe kavuşturacak tertip ve tedbirlerin alınmasını sağlamak; yine 29.04.2003 tarih ve 25093...