06 / 05 / 2024

kışın neden oteller kapanacak

kışın neden oteller kapanacak

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Altın neden düşüyor? Altın almak isteyen kuyumculara akın etti! 30 Nisan 2024 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. İki hafta öncesine kadar rekor üstüne rekor kıran altın, sert düşüş yaşadı. Ons altın 2321 dolara kadar geriledi. Peki altın neden düşüyor? Altın almak isteyenler kuyumculara akın etti. Bugün altın fiyatları ne kadar? 30 Nisan 2024 altın fiyatları...

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Rekor üstüne rekor kıran altın neden çakıldı? 

Altın fiyatları son zamanların en düşük sevilerinde geziniyor. 1000 liranın de üzerine çıkan gram altın şu saatlerde 975 liraya kadar geriledi. Peki altın neden düşüyor? Altın fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

Beyza Taşkın: İstanbul’da yıkım daha büyük olur! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, akıllara büyük İstanbul depremini getirdi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Taşkın, İstanbul'da yaşanacak depremin daha büyük yıkımlara neden olacağını dile getirdi. 

Bankaların kârı neden düşüyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankaların kârı neden düşüyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü neden satışa çıkardı?

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den satın almıştı. Eşit hisseli köşk, geçtiğimiz günlerde 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı...

Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünde açıldı. İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Taşkın yapı zamanaşımı süresi!

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı zamanaşımı süresi nedir?

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Çerkezköy'de taşkın koruma inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası T aşkın Koruma İnşaatı'nın temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

kışın neden oteller kapanacak Haberi

kışın neden oteller kapanacak

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90′a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75′e düşeceğini söyledi. Kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağı belirtildi.


9 gün Kurban Bayramı tatili ve okulların geç açılmasını iç turizminde belirli ölçüde canlılık oluşturduğunu belirten Özden, bu sezonda Rus turizmi kaybının yüzde 17 olduğunu kaydetti. Yüzde 17′lik Rus turizmi kaybının turizm gelirlerinde de yüzde 25 seviyesinde düşmeye neden olduğunu belirten Özden, başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerde artıda olduklarını ifade etti.


250 yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonun 60 bin turizm çalışanını istihdam ettirdiğini belirten Özden, “Bölgemiz turizmde 45 gün sonra ölü sezon diye tabir edilen döneme girecek. Ölü sezonda 250 bin...