05 / 05 / 2024

kısmi edinme zilyetliği

kısmi edinme zilyetliği

Kadastro Kanunu'nda kısmi edinme nedeniyle zilyet adına tespit konusu nasıl yer alıyor? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı olarak fikir edinebilirsiniz..

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

50-60 yaş arasında olanlara SGK'dan kısmi emeklilik fırsatları

Bazı nedenlerden dolayı tam emeklilik hakkını kazanmak veya yeterli prim ödemelerini gerçekleştirmek her zaman mümkün olmayabilir. Türkiye'de, bu çalışanlar için önemli bir finansal destek olan kısmi emeklilik sistemi bulunmaktadır. İşte kısmi emeklilik ile ilgili detaylar...

EYT'li olmayana kısmi yaş tablosu ortaya çıktı: 48,50,52,54 yaşında emeklilik fırsatı!

Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın gündeminde kısmi emeklilik konusu yer alıyor. Erken emeklilik için en temel koşul 3600 prim gününü tamamlamaktır. İşte erken emeklilik fırsatına ilişkin tüm detaylar...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?

BES'teki birikime kısmi çekiş hakkı geldi. Bu doğrultuda, katılımcılar sistemden çıkış yapmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Uzmanlar BES havuzundan gerçekleştirilecek yüklü ödemelerin sistemi durağanlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

1999-2008 arası SGK girişi olanlara müjde! Kısmi emeklilikte yeni düzenlemeyle maaşlar arttı!

Kısmi emeklilikte yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, aylık maaşlar 7,500 TL seviyesine çıkarıldı. Bu gelişme, emeklilik öncesinde gelir sağlama amacı güden vatandaşlara önemli destek sağlamış oldu. 

Emekli olmak isteyenlere yeni bilet kısmi emeklilik! 3600 gün, aylık 7.500 lira maaşa en az +2.500 lira ek zam!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından faydalanamayanlara müjde geldi. Yeterli prim ödeme gün sayısını doldurmayan bireyler için kısmi emeklilik seçeneği önemli bir fırsat sunuyor. İşte detaylar...

3600 kısmi emeklilikte kritik detay ortaya çıktı! Erkeklerde 55, kadınlarda 50 yaş sınırı... 

Kısmi emeklilik sistemi, son zamanlarda torba yasa gündemi ile birlikte gündemde yer alıyor. İşte 3600 ve 5000 primle kısmi emeklilik için aranan şartlar!

Kısmi emeklilikte sürpriz detay ortaya çıktı! Yeni tablo son şeklini aldı! Emekli olmak isteyenler hemen baksın!

Kısmi emeklilik sistemine yönelik gelişmeler son dönemlerde torba yasa gündemi ile beraber hız kazandı. Özellikle kadınlar için kısmi emeklilik yaşının 50'ye, erkekler için ise 55'e düşürülmesi öngörülüyor. İşte detaylar...

EYT Şartı Kaldırıldı mı? Kısmi Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsıyor?

Bazı kişiler için EYT şartının kaldırıldığı duyuruldu. Torba yasa gündeminde kısmi emeklilik ele alınmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi kapsamında kadınlar için 50, erkekler için 55 yaş şartının getirilmesi bekleniyor.  3600-5000 primle de erken emeklilik bekleniyor.

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT fırsatını yakalayamayan birçok insan, emeklilik için alternatif yolların peşinde koşuyor. EYT'ye giremeyenler, kısmi emeklilik hükmünden fayda sağlama imkanına sahip. Ancak, kısmi emeklilik de belirli bir prim ödeme ve yaş koşuluna tabi tutuluyor. 

Sigortalılar emeklilik hayalini kısmi emeklilikle kavuşacak! 2000 sonrası sigortalılarda şartlar değişti!

EYT'yi az bir farkla kaçırmış olanlara 3600 gün primle kısmi emeklilik imkanı. Bunun için ise şartların değiştirilmesi, yaş faktörünün esnetilmesi gündeme bulunuyor. İşte detaylar!

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

kısmi edinme zilyetliği Haberi

kısmi edinme zilyetliği

Kısmi edinme nedeniyle zilyet adına tespit


Taşınmaz mal tapuda kayıtlı olsun veya olmasın, onun ayrılması mümkün bir kısmının veya belirli bir payının, bu kapsamda zilyet lehine kabul edilen sebeplerle iktisabı caizdir. (Kadastro Kanunu m.15)

Tapu sicilinde kayıtlı bulunan bir taşınmazın bir parçasının kazandırıcı zaman aşımı yoluyla edinilmesi, eski medeni kanun bakımından mümkün olmamakla beraber yeni Medeni Kanunda taşınmaz mülkiyetinin olağan üstü zamanaşımı yoluyla kazanılmasında da kabul edilmiştir. (Medeni Kanun m.713)


Ancak gerek Kadastro Kanununda gerekse Medeni Kanunda taşınmazın bir parçası üzerinde bağımsız olarak mülkiyet hakkının kazanılabilmesi için bu parçanın “ayrılabilir” olması şartı aranmaktadır. Ayırmanın mümkün olup olmadığı öncelikle imar mevzuatına göre belirlenir.


Kadastro Kanunu'nun m.15/2 de öngörülen ikinci imkân bir taşınmazın belli bir payının zilyet tarafından edinilmesidir. Bu bağlamda kısmi edinme Kadastro Kanunu...