18 / 05 / 2024

Kıyı yapılaşması

Kıyı yapılaşması

Milliyet Gazetesi yazarlarından Mert İnan, kıyı bölgelerindeki çarpık kentleşme hususunu değerlendirdi. İşte, Mert İnan'ın yazısı...

Kıyılarda ilk 50 metreye kadar yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Kıyılarda ilk 50 metreye kadar yapılaşmaya izin verilmeyecek. Yat limanları 6.5 metre yüksekliği ve 2 katı aşmayacak, balıkçı barınakları, sosyal ve teknik alt yapı birimleri inşa edebilecek

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

Geliştirilen inşaat teknolojilerinin depreme karşı dayanıklı şekilde yapılaşmasında büyük önem taşıdığının belirten Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümü haftasında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Kadıköy Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da 100 bin TL sermaye bedeli  ile Zeynep Karakoç tarafından  kuruldu.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Kıyı yapılaşması Haberi

Kıyı yapılaşması

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cemal Saydam, küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda farklı görüşler öne sürerken, kimi dönem ortaya çıkan sıcaklık dalgalanmalarının normal meteorolojik olaylar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Saydam’a “Nasıl bir yaz geçireceğiz?” diye sorduğumuzda; “Uzun dönemli tahmin yapmak imkânsız. Bu tahminler yüzde 50 tutar. Ne deseniz boş. Atalarımızın elmaya ayvaya bakıp yaptıkları tahminler bence çok daha gerçekçi. Çünkü onlar çok daha uzun zaman süreçlerinden gelen tecrübelere dayanıyor” cevabını verdi.


1) Ortaya çıkan meteorolojik tablo küresel iklim değişiminin bir sonucu mu?


Küresel iklim geçmişte değiştiği gibi halen de değişmekte. Önemli olan bu değişimin hangi fazında olduğumuzu bilebilmek. Bugünkü veya gelecekteki teknoloji ile bunu anlamak neredeyse imkansız. ‘Isınıyoruz’ diyen kadar, ‘soğuyoruz’ diyen de haklı.


Aslında anormal diye bir durum...