02 / 05 / 2024

Kızlar Manastırı anıt kararı

Kızlar Manastırı anıt kararı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Ağızları açık bırakan olay: Çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptılar!

İstanbul Bahçelievler'de ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların anlaştığı müteahhit çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptı.

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Türk-İş: Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652 lira!

Türk-İş’in araştırmalarına göre Ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı ise 8 bin 638 lira oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 222 lira olarak hesaplandı.

Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 219 lira!

Türk-İş Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın ocak ayı sonuçları açıklandı.Ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 219, yoksulluk sınırı 7 bin 229 lira oldu. Evli olmayan, çocuksuz bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 2 bin 698 lira olarak hesaplandı.

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kızlar Manastırı'nın restore edilmesi önerisi TBMM'de!

İskenderun'da bulunan Kızlar Manastırı'nın taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenerek restore edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İskenderun'daki Kızlar Manastırı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddiası!

İskenderun’daki tarihi Kızlar Manastırı, İskenderun Belediyesi’nin borcu karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddia edildi. 

Alp Kırşan Bodrum'dan 1 milyon euroluk villa aldı!

Türk dizi ve sinema oyuncusu Alp Kırşan, Bodrum’da 1 milyon euroya yatırım amaçlı villa satın aldı. İddiaya göre, aynı ev için daha önce Gülşen kapora vermişti.

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı'na yapılacak teleferiğe ilişkin açıklamada bulundu. Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en önemli teleferik hattını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Kızlar Manastırı anıt kararı Haberi

Kızlar Manastırı anıt kararı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hatay’da 1900’lü yılların başında inşa edilen Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı ve Meryem Ana’nın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi özelliğine sahip Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için çalışmalara başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre; Bakanlık, mülkiyeti İskenderun Belediyesi’nde bulunan ve tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi yer alan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı. Bu kapsamda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belen Belediye Başkanlığı, İskenderun Belediye Başkanlığı ve Belen Kaymakamlığı’na “hiçbir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmaması” talimatında bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in soru önergesini cevaplandıran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Yasal süresi tamamlanınca Kızlar Sarayı adlı yapının Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda anıt olarak tescil edilmesi beklenmektedir” diye...