05 / 05 / 2024

kktc can suyu

kktc can suyu

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

BESA Holding konut stokuna çözüm sunmak için kolları sıvadı! Ankara'ya 4 yeni proje geliyor!

Yeni projelerin azalmasıyla ev fiyatları hızla yükseldi. Kiralık konut stokunun azalması ise kira fiyatlarının artmasına neden oldu. BESA Holding konut stokuna can suyu olacak yeni projeler için kolları sıvadı. 

Bakan Kacır'dan işletmelere can suyu olacak destek! Ödemeler bugünden itibaren başlıyor!

KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki yeni finansman deprem bölgesindeki işletmelere bugün aktarılmaya başlandı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

İstanbul barajlarında son durum ne? 

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başlayan ve çok etkili olan yağmurlar sonrasında gerçekleşen bu yağışların barajlara can suyu olduğu açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında yağışlarla beraber barajlardaki su seviyesi yüzde 8.77 oranında yükselerek yüzde 49.34 olarak gerçekleşti. İşte haberin detaylar

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Akbank'tan promosyonun en yükseği! Bayramda ilaç gibi gelecek!

Bayram döneminde verilen promosyonlar ve ikramiyeler pek çok vatandaşa fayda sağladı. Özellikle emeklinin alım gücünün giderek düştüğü ekonomik ortamda bankaların yaptığı kampanyalar can suyu niteliğinde oldu. Bundan dolayı pek çok emekli maaşlarını en iyi promosyonu sunan bankaya taşımak için araşt

Deprem bölgesine can suyu! Bakanlık onarsa borçlar 2 sene ertelenecek!

Depremzedelerin SGK ve Bağ-Kur borçları ile alakalı talepler bakanlığa iletildi. Koşulların kabul edilmesi dahilinde 2 sene faizsiz ertelemenin yanında hibe desteğinin de geleceği kesin. İşte detaylar...

Depremin ardından şok eden rakam ortaya çıktı! 60 milyar doları aşabilir

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaralar sarılmaya bölgeye can suyu olmaya çalışılıyor. SMMMO’nun uzman akademisyenlerden oluşturduğu kurul bültenindeki analize göre 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin maliyeti 55-60 milyar doları aşabilir. denildi.

Destek ödemeleri peş peşe açıklanıyor! Şartlarınız uyuyorsa 800 TL alabilirsiniz! Bu habere hemen bakın

Aile ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan destek ödemeleri son hızıyla devam ediyor. Ekonomik olarak zor şartlarda yaşam mücadelesi verilirken bakanlıktan gelen destekler can suyu oluyor. Son olarak 800 TL ödeme yapılacağı söylendi.

kktc can suyu Haberi

kktc can suyu

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin Dragos çayı üzerindeki Alaköprü barajından vanaları açacak, ardından helikopterle gidecekleri Girne'de suyu karşılayacak. 1.6 milyar liraya mal olan proje 4 yılda tamamlandı. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.


Anamur-Mersin Sulama Alaköprü barajındaki ilk açılışta Kıbrıs’a su temin projesiyle paralel yürütülen Mersin-Anamur sulama projesi de başlatılacak. Projede 83 bin 600 dekar arazi sulu tarıma geçecek. Baraja kurulan santral de bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. 


DÜNYADA İLK KEZ DENENEN YÖNTEM

2011 yılında Alaköprü barajının inşaatıyla başlayan projenin asıl amacı Kıbrıs’a su temin edilmesi. Bugüne kadar, Türkiye tarafında Alaköprü barajı inşa edildi. Borular, Anamur’a kadar karadan,...