05 / 05 / 2024

kktc tapu kuru

kktc tapu kuru

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

KKTC'de inşaat sektörü için sabit kur uygulaması başlıyor!

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kur artışı sebebiyle inşaat sektöründe yaşanacak olumsuzlukları azaltmak amacıyla tapu devir harçları ve stopajlarında da 90 gün süreyle sabit kur uygulamasına gidileceğini vurguladı.

Türkiye ile KKTC arasında çevre mutabakatı imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, KKTC'li mevkidaşıyla çevre alanında mutabakat zaptı imzaladı. Güllüce, "Özellikle tapu ve kadastroyla ilgili çok yoğun çalışmalarımız var ve devam ediyor. Allah hayırlı etsin" dedi.

İntifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar!

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar neler?

Kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir?

Emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişiye kuru mülkiyet sahibi deniyor. Peki, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte, kuru mülkiyet sahibinin hakları

Kuru mülkiyet sahibi ölürse ne olur?

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kuru mülkiyet sahibi ölürse ne olur?

Taze Kuru Gıda Kütahya'dan arsa aldı!

Taze Kuru Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., kapasite arttırım amacı ile Kütahya'nın Gediz ilçesi Ilıcasu köyünde bulunan arsayı satın aldı. Arsanın tapu ve devir işlemleri yapıldı...

Kuru mülkiyet tapu harcı ne kadar?

Tapu işlemlerinde intifa hakkı sahibi ile kuru mülkiyet sahibi taşınmaz üzerinden belirli oranda harç tapu harcı öderler. Peki Kuru mülkiyet harcı ne kadar? sorusunun cevabı haberimizde..

Kuru mülkiyet değeri!

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı sahipliği mülkiyet konusuna dahil bir konudur. Tapu üzerinde kuru mülkiyet ve intifa hakkının oranları nedir? Kuru mülkiyet değeri oranı ne kadardır? sorularının cevapları haberimizde..

Kuru mülkiyet satış oranı!

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı olarak ayrılan mülkiyet konusu tapu üzerinde de değişiklik gösteriyor. Peki mülkiyet üzerindeki kuru mülkiyet satış oranı nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Herhangi bir malın intifa hakkı ayrı kuru mülkiyet hakkı ayrı olabiliyor. Gayrimenkullerde olan bu durum tapu kütüğüne tescil edilir. Peki kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Yabancıya tapu mu yoksa kullanım hakkı mı verilmeli

Mütekabiliyet Yasası'nın Meclis'ten çıkmasıyla ülkemizde konut edinme şansına sahip olacak yabancı vatandaşa tapu mu yoksa kullanım hakkı mı verilmeli Sektör şimdi bunu tartışıyor...

kktc tapu kuru Haberi

kktc tapu kuru

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti. ‘Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi de, Kıbrıs’a yatırım yapmak isteyenlerin bu üç ayı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu.


Dünyadaki olumsuz ekonomik göstergelerin etkilerini minimuma indirmek amacıyla döviz kurlarını sabitleyen KKTC, inşaat sektörü için de tedbir alarak tapu devir harçları ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti. Konuya ilişkin açıklama yapan ‘Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi’, devlet tarafından yapılan bu kur sabitleme kararının alıcılar için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu uygulamayı fırsata çevirme zamanını kaçırmamak gerektiğinin altını çizen Sadeghi, Kıbrıs’ta yatırım yapacak olan alıcılara bu 90 günlük kur indirimden yararlanarak biran önce yatırımlarını...