28 / 04 / 2024

Kuru mülkiyet değeri!

Kuru mülkiyet değeri!

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı sahipliği mülkiyet konusuna dahil bir konudur. Tapu üzerinde kuru mülkiyet ve intifa hakkının oranları nedir? Kuru mülkiyet değeri oranı ne kadardır? sorularının cevapları haberimizde..



Kuru mülkiyet değeri!


Kuru mülkiyet ve intifa hakkı tapu üzerinde tescillenmiş bir konudur. Kuru mülkiyet sahipliği taşınmazın üzerinde kullanma ve ondan yararlanma hakkı bulunmadan sahip olmak olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuru mülkiyet değeri nedir? 


Kuru mülkiyet değeri taşınmazın değerinin 1/3’üdür. Kuru mülkiyete çıplak mülkiyet de deniyor. Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kiraya veremiyor. Ancak kuru mülkiyet sahibi istediği takdirde intifa hakkı sahipliği mevcudiyetini korurken kuru mülkiyetin satışını gerçekleştirebilir.İntifa hakkı sahibi ise gayrimenkul üzerinde satış ya da ipotek işlemi gerçekleştiremiyor ancak kiraya verebiliyor.


İntifa hakkı iptal edilebilir mi?


Kuru mülkiyet sahibi intifa hakkını iptal edemez, sona erdiremez. İntifa hakkı, en çok sahibinin ölümüyle sona erer. Bu durumda intifa hakkı sona erer ve kuru mülkiyet sahibi mülkiyetin tamamına sahip olur.



Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Kuru mülkiyet satış oranı!

Kuru mülkiyet sahibi kimdir?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön