14 / 05 / 2024

kuru mülkiyetin taşınmaza değeri oranı

kuru mülkiyetin taşınmaza değeri oranı

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı sahipliği mülkiyet konusuna dahil bir konudur. Tapu üzerinde kuru mülkiyet ve intifa hakkının oranları nedir? Kuru mülkiyet değeri oranı ne kadardır? sorularının cevapları haberimizde..

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Endes tarafından kuruldu.

Duşakabin en ucuz nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin ne kadar? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Duşakabin fiyatları ne kadar? En ucuz duşakabin nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin kaça satılıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Zen'de Diamond Friday kampanyası başladı! Beştaş pırlanta yüzüklerde yüzde 60 indirim! 24 Kasım 2022 fiyat listesi

Zen pırlantada  Diamond Friday kampanyası başladı. Zen'de tüm beştaş yüzükler yüzde 50 indirim ve ekstra 10 indirim ile satışa sunuluyor. Peki Zen'de beştaş yüzük fiyatı ne kadar? Beştaş pırlanta yüzük kaç lira? İşte Zen Pırlanta 24 Kasım 2022 fiyat listesi.

Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen gayrimenkul TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen bir taşınmaza dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm Ocak'ta başlıyor!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için toplantılar başladı. Proje dahilinde çalışmaların Ocak'ta başlayacağı açıklandı. 

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

İnternetten emlak vergisi ödeme 2021!

Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar sürüyor. 

Taşeron Bankası Consubcon 28 ülkede müteahhitlere taşeron buluyor!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Taşeron Bankası (Consubcon) Genel Müdürü Emrah İnanç ile Taşeron Bankası’nı masaya yatırdı.

kuru mülkiyetin taşınmaza değeri oranı Haberi

kuru mülkiyetin taşınmaza değeri oranı

Kuru mülkiyet değeri!


Kuru mülkiyet ve intifa hakkı tapu üzerinde tescillenmiş bir konudur. Kuru mülkiyet sahipliği taşınmazın üzerinde kullanma ve ondan yararlanma hakkı bulunmadan sahip olmak olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuru mülkiyet değeri nedir? 


Kuru mülkiyet değeri taşınmazın değerinin 1/3’üdür. Kuru mülkiyete çıplak mülkiyet de deniyor. Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kiraya veremiyor. Ancak kuru mülkiyet sahibi istediği takdirde intifa hakkı sahipliği mevcudiyetini korurken kuru mülkiyetin satışını gerçekleştirebilir.İntifa hakkı sahibi ise gayrimenkul üzerinde satış ya da ipotek işlemi gerçekleştiremiyor ancak kiraya verebiliyor.


İntifa hakkı iptal edilebilir mi?


Kuru mülkiyet sahibi intifa hakkını iptal edemez, sona erdiremez. İntifa hakkı, en çok sahibinin ölümüyle sona erer. Bu durumda intifa hakkı sona erer ve kuru mülkiyet sahibi mülkiyetin tamamına sahip olur.



Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Kuru mülkiyet satış...