30 / 04 / 2024

Klimanın hastalıklarından korunmak için ne yapılır

Klimanın hastalıklarından korunmak için ne yapılır

Sağlık Bakanlığı, su buharcıklarının havadan solunum yoluyla akciğere girmesi sonucu oluşan lejyoner hastalığı ile ilgili yönetmeliği tamamladı.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarına 14 yıldır uygulanan sistemin sona ereceğini paylaştı. 2024’ten itibaren artık emekli ve memurların aylıklarından her ay kesinti yapılacak.

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre, artık 10 yıl boyunca sigortalı olarak çalışmış ve 1800 gün uzun vadeli prim ödemesi yapmış olan çalışanlar, hastalık yüzünden çalışma kapasitesini yitirmeleri durumunda malulen emekli olabilecekler. İşte o hastalıklar...

Bu hastalıkları geçirenler emekli oluyor! Malulen emeklilik şartları açıklandı: Prim, yaş ve hastalık kriterleri!

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olma imkanı bulunanlar için belirlenen şartlar açıklandı. Hangi hastalıkları geçirenler emekli olabilecek? İşte ayrıntılar...

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Profilo KSX18XB30N ev tipi klimanın fiyatı belli oldu!

Profilo, kavurucu sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde güzel bir haber verdi ve KSX18XB30N ev tipi klimayı satışa çıkardı. Aynı zamanda, bu klimanın detayları ve teknik özellikleri de belli oldu.

Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçti. Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Gram altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Klimanın hastalıklarından korunmak için ne yapılır Haberi

Klimanın hastalıklarından korunmak için ne yapılır

Yataklı sağlık kurum ve kuruluşları, oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri ve büyük alışveriş merkezlerinde klimalar sürekli denetlenecek. Bu alanlar için su sisteminde legionella kolonizasyonunu önlemeye yönelik su yönetimi planı hazırlanacak. Kullanımda olan soğutma kulelerinin 3 ayda bir işletme bakımı yapılacak ve yılda en az 2 kez mekanik olarak temizlenecek. 



Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun hazırladığı 'Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle lejyoner hastalığına karşı hazırlıklı olmak, hastalıktan korunmak ve hastalıkla mücadele etmek için alınması gereken tedbirler ile hastalığın bildirimine ilişkin usul ve esasları düzenlendi. 



EN AZ 8 SAAT EĞİTİM ALMIŞ PERSONEL BULUNDURULACAK 


Yönetmeliğe göre konaklama birimlerinde, su sisteminde legionella kolonizasyonunu önlemeye yönelik su yönetimi...