12 / 05 / 2024

KOBİ kredileri artış oranları

KOBİ kredileri artış oranları

KOBİ kredileri yüzde 36 arttı. KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı 2013 sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 271,4 milyar liraya ulaştı.

Konut kredisi kullanımında artış! 444 milyar 356 milyon TL'ye ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredileri 26 Nisan tarihi itibarıyla 16 milyar 614 milyon TL artış gösterirken, söz konusu kredilerin 444 milyar 356 milyon lirasının konut olduğu belirtildi.

Tüketici kredileri uçtu! Borçlar 1 trilyon 595 milyar TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre 17 milyar 848 milyon Türk Lirası artış gösteren tüketici kredileri 1 trilyon 595 milyar 932 milyon TL'ye çıktı.

Tüketici kredilerinde 5.8 milyar TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun paylaştığı rakamlara göre tüketici kredileri tutarı 9 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 811 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 538 milyar 994 milyon TL'ye çıktı.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredileri 1 trilyon 365 milyar 24 milyon TL'ye çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici kredileri yüzde 0,56 artış göstererek, 1 trilyon 365 milyar 23 milyon 912 bin lira oldu...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Tüketici kredilerinde 11 milyar 67 milyon liralık artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre,  tüketici kredileri tutarı, 28 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla 11 milyar 67 milyon TL'lik bir artışla 1 trilyon 412 milyar 462 milyon TL'ye çıktı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Bankalar neden kredi vermiyor? Birinci ağızdan açıklama geldi

Reuters'a konuşan bankacılar, Merkez Bankası'nın adımları sonrası bazı kredileri artık veremeyecek duruma gelmekten şikâyet etti. Üst düzey bir bankacı, "Bankalar likidite sağlamayan bir menkul kıymet istemiyor ve bu riski almak istemiyor, bu yüzden de kredi vermemeleri çok normal" dedi.

KOBİ kredileri artış oranları Haberi

KOBİ kredileri artış oranları

AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, KOBİ'lere verilen toplam kredilerin yüzde 42,3'üne karşılık gelen 114,9 milyar liralık kısmı orta büyüklükteki işletmelere kullandırıldı. Söz konusu türdeki işletmelere kullandırılan kredi tutarı 2012'ye oranla yüzde 39,2 arttı. Bunu 85,7 milyar lira ile küçük işletmeler, 70,8 milyar lira ile mikro işletmelere kullandırılan krediler izledi.


Müşteri sayıları açısından değerlendirildiğinde KOBİ niteliğindeki müşteri sayısı bir yıl içinde 375 bin 831 artarak 2 milyon 693 bin 165'e ulaştı. Toplam müşteri içinde en fazla payı yüzde 74,5 oran ve 1 milyon 6 bin 292 adet ile mikro işletme niteliğindeki müşteriler...