02 / 05 / 2024

kobi kredileri arttı

kobi kredileri arttı

KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı eylül sonu itibarıyla geçen yılın sonuna göre yüzde 38 artarak 848,9 milyar liraya ulaştı.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ'lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitlerine ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda limitlerin arttığını kaydetti. İşte detaylar...

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Konut kredisi kullanımı Ağustos 2021'de arttı mı?

Tüketici kredileri yoluyla vatandaşlar tarafından yapılan konut ve otomobil yatırımları arttı. 13 Ağustos haftasında kredi büyüklüğü toplam 3,9 trilyon Türk Lirası'nı buldu. Söz konusu tüketici kredilerinin 279,3 milyar TL'lik kısmını konut oluşturdu.

KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.

Atilla Benli: Konut kredileri hacmi arttı!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Pandemi sürecinde gerçekleşen faiz indirimlerinin etkisiyle konut, araç ve ihtiyaç kredileri hacminde artış yaşanırken, bu artışlarla birlikte kredi bağlantılı sigortaların ağırlıklı olduğu hayat branşında da 2020 yılının haziran ve temmuz aylarında aylık bazda yüzde 100’ü

KOBİ kredileri 9 ayda yüzde 38 arttı!

KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı eylül sonu itibarıyla geçen yılın sonuna göre yüzde 38 artarak 848,9 milyar liraya ulaştı.

İstanbul'da konut kredisi tutarı yüzde 29.9 arttı!

İstanbul'da son 1 aya bakıldığında konut kredileri ise yüzde 20,5 arttı. Türkiye genelinde ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut kredisi tutarı yüzde 29,9 arttı.

Konut kredileri Haziran'da yüzde 20.5 arttı!

Haziran 2020’de bir önceki yılın aynı dönemine göre tüketici kredilerinde yüzde 58,8, bir önceki döneme göre ise yüzde 16,4 arttı. Konut kredilerinde ise yüzde 20,5’lik bir artış yaşandı.

Konut kredileri 1 haftada 4.2 milyar TL arttı!

Konut sektöründeki tarihi kampanyalar kredide rekor kırılmasını sağladı. Son 1 haftada konut kredileri 4.2 milyar TL arttı. Günde 840 milyon lira kredi kullanıldı.

kobi kredileri arttı Haberi

kobi kredileri arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, KOBİ'lere verilen toplam kredilerin yüzde 37,5'ine karşılık gelen 318,4 milyar liralık kısmı orta büyüklükteki işletmelere kullandırıldı. Eylül sonu itibarıyla söz konusu türdeki işletmelere kullandırılan kredi tutarı geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 31,5 arttı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı dönemde küçük işletmelere kullandırılan krediler yüzde 41,1'lik artışla 272,2 milyar liraya, mikro işletmelere kullandırılan krediler de yüzde 43,3'lük yükselişle 258,3 milyar liraya ulaştı.

Küçük ve mikro işletmelere kullandırılan kredilerin toplam KOBİ kredileri içindeki payı sırasıyla yüzde 32,1 ve yüzde 30,4 olarak gerçekleşti.

667 bin yeni müşteri 

Müşteri sayıları açısından değerlendirildiğinde KOBİ niteliğindeki müşteri sayısı 9 aylık dönemde 667 bin 254 artarak 3 milyon 771 bin 411'e ulaştı. Böylece müşteri sayısı 9 aylık dönemde...