19 / 05 / 2024

kocaeli deprem önlemleri

kocaeli deprem önlemleri

Çin’in Guangzhou Eyaleti’nden Kocaeli'ne gelen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ’ü Guangzhou Kentsel Dönüşüm Ödül Töreni’ne davet etti.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 18:29'da 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7,7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre kentler de hissedildi.

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Elazığ'da inşa edilen deprem konutları incelenecek! 

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri Elazığ'da inşası devam eden deprem konutlarını inceleyecek. 

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasar tespiti için İzmir'e mühendis gönderdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespiti çalışmaları için 6 inşaat mühendisini bölgeye gönderdi. 

kocaeli deprem önlemleri Haberi

kocaeli deprem önlemleri

Guangzhou Eyaleti Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü, Guangzhou Üniversitesi Rektörü, Guangzhou Daily Group Gazetesi’nden gazeteci ve Guangzhou Belediyesi Dış İlişkiler Departmanı çalışanlarından oluşan heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ü makamında ziyaret ederek, aralık ayında ikincisi düzenlenecek Guangzhou Kentsel Dönüşüm Ödül Töreni’ne davet etti.




BÜYÜKŞEHİR YİNE İDDİALI


Uluslararası düzeyde ilki 2012 yılında düzenlenen organizasyonun birincilik ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Depremle yaşamayı öğrenmek” projesiyle almıştı. Bu yıl da farklı bir projeyle toplantıya katılacak olan Büyükşehir Belediyesi, birincilik ödülü için yine iddialı.




ULUSLAR ARASI BİR ÖDÜL


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, Çinli heyeti ilimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Çin’in Guangzhou şehrine birçok defa gittiğini ve oradaki misafirperverliği unutamadığını söyledi. Deprem bölgesi olan Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı depreme yönelik önlem ve çalışmalardan çok etkilendiklerini belirten Çinli...