06 / 05 / 2024

Kocaeli Hacımazlı Köyüokul binası

Kocaeli Hacımazlı Köyüokul binası

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitime geçen Kandıra Hacımazlı Köyü’nün eski okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan aşağı yenilendi.

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın!

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın...

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Elazığ'ın Uzuntarla Köyü'nde yeni yapılacak okul engelleniyor iddiası!

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü'ndeki bir köy okulu, 2020'de yatırım programına alındı. Fakat kentte yaşanan depremden sonra okulun ağır hasar gördüğü iddiasıyla yıkılması kararı verildi. Okulunun yeniden inşası için TOKİ tarafından ihalesi yapıldı.

11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Narlıdere'de ev sahipleri ve arazi sahibi arasında anlaşmazlık!

İzmir Narlıdere'de, 1987 yılında 5 blok olarak yapılan Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arazi sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık, 33 yıldır bitmeyen hukuk mücadelesi haline geldi. 

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1!

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1 ve Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap TOKİ kura sonuçları 2020...

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020!

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020 ve Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu...

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura çekilişi bugün!

Dar ve orta gelirlilerin yüzünü güldürmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap projesinde yer alan konutların kura çekimi bugün yapılacak.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Kocaeli Topluca Köy Konağı hizmete açıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Topluca Köy Konağını baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.

Kocaeli Hacımazlı Köyüokul binası Haberi

Kocaeli Hacımazlı Köyüokul binası

Taşımalı eğitime geçildikten sonra kullanılmayan ve atıl bir duruma gelen Hacımazlı Köyü okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin onarım ve bakım çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında çatı, pencere, kapı, lambri, fayans yenilemeleri yapılarak okulun boyaması yapıldı. Köy lojmanının yenilemesi yapılırken okul bahçesinin peyzaj düzenlemeleri de yapıldı. 

“ATIL DURUMDAKİ OKULUMUZ SPOR ALANI YAPILDI”


Kandıra Hacımazlı Köyü sakinlerinin fındıkçılıkla uğraştığını söyleyen Köy Muhtarı Musa Dinç, “Okulumuz, taşımalı eğitime geçtikten sonra atıl bir duruma düşmüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıl durumda olan bu okulumuzu çocuklarımız için oyun alanına çevirdi. Burada masa tenisi, satranç ve dart gibi oyunları oynayabiliyorlar. Çocuklarımız burayı belirli saatlerde çocuk oyun alanı olarak kullanıyorlar. Ayrıca burayı düğün cemiyetlerinde ve herhangi bir toplantı da kullanabiliyoruz. Kocaeli Büyükşehir...