02 / 05 / 2024

Kocaeli otopark sorunu

Kocaeli otopark sorunu

Mavi Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Yüksel Ercan bugünkü yazısında, Kocaeli'nin ilçelerinde otopark sorunu yaşandığını söyledi. Ercan, asıl meselenin imar yönetmeliğinin tam olarak uygulamamasından kaynaklandığını belirtti.

Kocaeli'de otopark sorunu çözülüyor!

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli’de hızla artan araç sayılarının da göz önünde bulundurulduğunu belirterek, otopark yapımı konusunda yeni uygulamaların devreye sokulduğunu duyurdu

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Kocaeli Dilovası Katlı Otopark ve Pazar Yeri için ihaleye çıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’nda bulunan yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Dilovası Katlı Otopark ve Pazar Yeri için yarın ihale düzenlenecek.

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

Nuray-Okan Fenercioğlu çifti ev sahibiyle kriz yaşıyor!

Sosyetenin tanınan yüzlerinden Nuray-Okan Fenercioğlu çifti otopark sorunu nedeniyle Bebek’te bulunan dairelerinin ev sahibiyle kriz yaşıyor.

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ankaralı servisçilerin otopark sorunu çözülüyor!

Ankara'daki servisçilere müjde geldi. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen Servis Park projesi, Altındağlı servisçilerin otopark sorunu çözecek.

Kocaeli Ormanya'nın ikinci otoparkı hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadeleyi sürdürürken, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Ormanya’da ikinci otopark çalışmalarının yapımı tamamlandı.

Gebze'de yaşanan otopark sorunu ve çözümü mecliste!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan otopark problemine ve çözümü meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli otopark sorunu Haberi

Kocaeli otopark sorunu

Kocaeli'nin var olan 12 ilçesinde işyerleri yada evleri merkeze biraz yakın olan vatandaşların en büyük kabusu araçlarını park edecek yer olmamasıdır, her geçen gün katlanarak büyüyen Otopark sıkıntısı her ne kadar yerleşim merkezlerinin nüfusunun orantısız bir şekilde artıyorsa da asıl mesele bilindiği gibi belediyelerin imar yönetmeliğini tam olarak uygulamamasından ortaya çıkıyor. 


Normal olan Vatandaş yerleşim merkezinin neresinde konut yada işyeri yapıyor ise o binanın altına yaptığı daire yada işyeri kadar otoparkı da yapmasıdır, daha açık bir ifade ile 10 daireli bir binanın altına 10 araçlık otopark 80 dairelik bir binanın altına da 80 araçlık otopark yapılmasıdır. Var olan bu talimatı çoğu zaman yerel yönetimlerde esnetirken zaten böyle bir durumu "yangından mal kaçırmak" olarak değerlendiren yüklenicilerde birim başına var olan ancak...