05 / 05 / 2024

Kocaeli riskli konut

Kocaeli riskli konut

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde Meclis’te söz alarak, deprem konusunda ülke olarak 17 yılda 17 santimetre yol alınamadığını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli konut sayısı ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl ilerleyecek? İşte Bakanın açıkladığı o yeni detaylar...

Milli Emlak Kocaeli'de konut imarlı arsa satacak! 8 Taksitle KDV'den ve vergiden muaf arsa fırsatı!

Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim tarihinde  yapılacak.

Başiskele Belediyesi'nden Kocaeli'de konut imarlı arsa fırsatı! 

Kocaeli İli Başiskele Belediye Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirtildi.

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Ülke çapında 6-7 milyon riskli konut bulunduğu, bunun 600 bin adedinin İstanbul’da yer aldığı belirtilirken, uzmanlar bina güçlendirmesiyle  binaların yüzde 70-80 oranında ayakta kaldığını vurguluyor. Peki bina güçlendirmesinin maliyeti yüksek mi?

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Milli Emlak Kocaeli'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'deki konut imarlı arsa da bulunuyor. İşte detaylar...

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Kocaeli riskli konut Haberi

Kocaeli riskli konut

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde Meclis’te söz alarak, deprem konusunda ülke olarak 17 yılda 17 santimetre yol alınamadığını belirtti.


Akar, 1999 Gölcük depreminde binlerce insanımızın hayatını kaybettiğini ve binlercesinin de yaralandığına dikkat çekerek halen bölgede depremin izlerinin sürdüğünü söyledi.


Akar’ın Meclis’te depremle ilgili yaptığı konuşmayı birlikte okuyalım;


Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 17 Ağustos 1999 depreminin 17'nci yılındayız, 17'nci yılını anıyoruz. Evet, bugün deprem şehitlerimizi anarken hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.


On yedi yılda 17 kez andık, ama 17 santim mesafe kat edemedik arkadaşlar.


Evet, o depremi yaşayan bir arkadaşınız olarak o gün, gerçekten, gece saat 03.02, bir kıyametin habercisi gibiydi. Yaklaşık 18 bin vatandaşımızı kaybettik, 48 bin vatandaşımız yaralandı, çeşitli uzuvlarını...