03 / 05 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesinin inşaatı başladı mı

Kocaeli Şehir Hastanesinin inşaatı başladı mı

20 Mayıs’ta temelleri atılan ancak proje ve zemin ile ilgili çalışmalardan dolayı inşaatı başlamayan Şehir Hastanesi için ilk kazmalar vuruldu. Şantiye alanı kurulumu devam eden hastanenin yapılacağı alanın hafriyat çalışmaları başladı.

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM'de!

Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesinin inşaat sürecine dair bazı iddialar ve hastanenin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne? 

Gaziantep'te yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatı aralıksız devam ediyor. 1900 yataklı olması beklenen hastane çevre illere de hizmet verecek. 

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

Antalya Kepez'de inşa edilen şehir hastanesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor.

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesi gerçekleşti. 

Şehir hastanelerinin inşaatlarında son durum ne?

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

Kocaeli Şehir Hastanesi bu sene açılacak!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanesinin inşaat alanını ziyaret etti. 

5 şehir hastanesinin Denimarkalı ISS'ye devriyle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, bazı şehir hastanelerinin işletme hakkının yabancı bir şirkete devredilmesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Rönesans Holding'in müteahhitliğini üstlendiği ve işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesinin işletmesi Danimarkalı ISS'ye devredildi.

Kocaeli Şehir Hastanesinin inşaatı başladı mı Haberi

Kocaeli Şehir Hastanesinin inşaatı başladı mı

Kocaeli’de 20 Mayıs’ta temelleri atılan Şehir Hastanesi’nin inşaatı için şantiye kurulumu ve inşaat alanı temizleme işlemleri başladı. Bir tarafta hafriyat çıkartılırken, bir taraftan da 3 bin işçinin kalacağı ve ihtiyaçlarını gidereceği şantiyenin kurulu devam eden inşaat alanında, hastanenin inşaatının en geç 8 ay içinde başlaması planlanıyor. Hastanenin yapılacağı yerin tamamen kaya olması nedeniyle tepenin düzleştirilmesi çalışmasının işi uzattığı öğrenildi. Hastanenin inşaat alanında 3,5 milyon hafriyat çıkması bekleniyor.


DİNAMİTLE PATLATACAKLAR


Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılan Şehir hastanesi, 29 Ekim 2017 tarihinde teslim edilmesi planlandı. Ancak inşaatın yapıldığı alanının tamamen kaya olması nedeniyle ihaleyi alan GAMA ve Türkerler ortaklığı öncelikle hastane inşaatının yapılacağı alanı düzleştirecek. Kayaların olması nedeniyle firma kepçe ve iş makineleri ile sökmeye çalışacak. Söküm işlemlerinin olmayacağı yerlerde ise dinamitle küçük patlamalar...