08 / 07 / 2024

kocaeli verimli tarım arazileri

kocaeli verimli tarım arazileri

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, destek görmeyen çiftçinin elindeki verimli arazileri müteahhitlere kat karşılığı verdiğini söyledi.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Tarım arazilerindeki hobi bahçelerine para cezası!

Seracılıkta Türkiye'nin önemli üretim havzaları arasında yer alan Menderes'teki verimli tarım arazileriyle ilgili 'hobi bahçesi' tehlikesi gündemde yer alıyor.

Tarım arazileri üzerindeki hobi bahçelerine para cezası!

İzmir Valiliği tarafından Menderes'teki verimli tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçeleriyle ilgili para cezası verildi. Mülk sahipleri, çevresini tel örgülerle örerek, üzerine prefabrik yapı kurduğu tarım alanlarını eski haline getirecek.

Kocaeli'de icra yoluyla satılan tarım arazileri mecliste!

Kocaeli'de icra yoluyla satışa çıkarılan tarım arazileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Batman'da tarım arazileri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Doğan, Batman’da imara açılan verimli tarım arazilerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, bu alanların korunması gerektiğini belirtti...

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

Antalya'da imara açılan tarım arazilerinin fiyatları uçtu!

Antalya'da yapımı yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu için imar planı tadilatı ile yaklaşık 400 hektar tarım alanının imara açılmasıyla birlikte verimli tarım arazileri ve portakal bahçelerinin bulunduğu Çakırlarda araziler kapanın elinde kalıyor.

Çiftçiler verimli tarım arazilerini müteahhitlere veriyor!

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, destek görmeyen çiftçinin elindeki verimli arazileri müteahhitlere kat karşılığı verdiğini söyledi.

kocaeli verimli tarım arazileri Haberi

kocaeli verimli tarım arazileri

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, destek görmeyen çiftçinin elindeki verimli arazileri müteahhitlere kat karşılığı verdiğini söyledi.


Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ilçede tarımsal anlamda neler yapıldığını ve çiftçilerin durumunu masaya yatırdı.Üreticinin zor günler geçirdiğini ve üretimin her geçen gün azaldığını belirten Bekir Çanakçı, ortada çok vahim bir durum olduğundan bahsetti.


Çiftçinin gereken desteği görmediğini ve elinde bulunan arsalardan müteahhitlere kat karşılığı vererek kurtulduğuna dikkat çeken Çanakçı, bölgede bulunan fabrikalar yüzünden zor anlar yaşadıklarının da altını çizdi.

Yat sahibi zenginlere mazotun ucuz verildiğini ancak üreten çiftçiye mazotun ucuza verilmediğinden yakınan oda başkanı Çanakçı, “Köylüye gereken destek biran önce verilmeli” açıklamasında bulundu.

Bekir Çanakçı kimdir, biraz kendinizden bahseder misiniz?

1953 yılında Kırşehir’de doğdum, ilkokulu ve ortaokulu 1971 yılında Kırkşehir’de tamamladım. 1975 yılında Gölcük Tersanesi’nde...