03 / 05 / 2024

kocaelinde yenilenme

kocaelinde yenilenme

Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler Acısu'ya giderek sel felaketinin izlerini yerinde inceledi. Bakan Işık, "Halk isterse Acısu afet bölgesi ilan edilebilir" dedi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Depreme karşı dev yenilenme başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul için depreme yönelik dev dönüşüm hareketini başlattı. Buna göre; kentsel dönüşüm için yeni projeler hayata geçirilecek.

Karşıyaka'da yıkılan okulun yeniden yapımı meclis gündeminde!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avcılar'da kentsel dönüşüm toplantısı yaparken depreme yakalandılar!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Hayat Kurtarma Hareketi" adını verdiği kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında ilçedeki müteahhitlerle toplantı yaparken, Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depreme yakalandı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Burhan Felek Atletizm Stadı açıldı!

Yenilenme çalışmaları tamamlanan Burhan Felek Stadı'ı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açıldı…

kocaelinde yenilenme Haberi

kocaelinde yenilenme

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere kent protokolü bölgeye giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Işık'a; AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AKP Kocaeli Milletvekili ilyas Şeker, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve partililer eşlik etti. 


4 BİN TL YARDIM 

Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler önce Acısu'da daha sonra ise Eşme'de detaylı bir şekilde incelemelerde bulundu. Fikri Işık ve partililer selden zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu, onlardan bilgi aldı. AKP'li Işık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile AFAD'ın bölgede yaptığı hasar tespitlerinde mağdurlara 4 bin lira dağıtıldığını ve bu miktarın hasar durumuna göre artabileceğini belirtti. 


DEVREYE GİRERİZ 

Işık, "Eğer tüm mahalleliler...