28 / 08 / 2024

Kocaelinin tarihine ışık tutacak sempozyum

Kocaelinin tarihine ışık tutacak sempozyum

Büyük bir tarihi ve kültürel birikime sahip Kocaeli'nde şehrin tarihine sahip çıkan ve kent hafızasını oluşturmayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı Kocaeli Tarihi Sempozyumlarına devam ediyor.

Deprem bölgesindeki bazı illerde yapılandırma başvuruları 2 Aralık 2024'e kadar uzatıldı!

Bugünkü 32548 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre deprem bölgesinde mücbir sebep hali süren bölgelerde yapılandırma başvuruları 2 Aralık 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Sinpaş Koru Aura'da peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı! Son gün 31 Aralık!

İstanbul’un en değerli lokasyonlarından Ataşehir ve Finans Merkezi bölgesinde yükselen Sinpaş Koru Aura'da 31 Aralık tarihine kadar peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı başladı.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

Milyonlarca araç sahibine son dakika uyarısı geldi. Buna göre 81 şehirde zorunlu olan uygulamaya uymayana para cezası uygulanacak. Araç sahipleri 1 Aralık tarihine kadar vaktiniz bulunuyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

SsangYong Musso Grand'a 30 bin TL zam!

SsangYong, popüler pick-up modeli Musso Grand'a 30 bin TL zam yapma kararı aldı. Bu zam, 21 Mayıs 2023 tarihine kıyasla araçların fiyatlarında bir artış anlamına geliyor.

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Ziraat Bankası’ndan bankacılık tarihine geçecek kampanya! Şimdi al, istediğin zaman öde!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, bankacılık tarihine adeta altın harflerle yazılacak bir kampanya duyurusu yaptı. Kampanya kapsamında, yapılan alışverişlerin tutarı hesap kesim tarihine kadar dilediğiniz zaman ödeyebileceğiniz duyuruldu.

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açılandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımının başvuru tarihine dair araştırmalar son sürat devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Kocaelinin tarihine ışık tutacak sempozyum Haberi

Kocaelinin tarihine ışık tutacak sempozyum

Bu yıl 3-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II etkinliğinde Osmanlı'nın ilk amirallerinden, Karamürsel'de ilk donanmayı kuran Karamürsel Alp ele alınacak. 



2014 yılında düzenlenen Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, tarihçiler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüş, Türkiye çapında ses getirmişti. 


3 NİSÂN'DÂ AÇILIŞ OTURUMU 

3 Nisan Cuma günü saat 15.00'te Welborn Otel'de başlayacak sempozyumun ilk gününde protokol konuşmaları ardından Prof. Dr. Azmi Özcan'ın başkanlığında Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. Maria Pia Pedani ve Prof. Dr. Chakib Benafri tarafından "Karamürsel'den Cebelitank'a Türk Denizcilik Tarihi" konulu açılış sempozyumu gerçekleştirilecek. 



KARAMÜRSEL İLÇESİNE ADINI VERDİ 

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine de adını veren Kara Mürsel Alp'in kent için öneminin yanı sıra Kocaeli tarihinde denizciliğin gelişimi, kente sağladığı katkı sempozyumda ele alınacak....