14 / 05 / 2024

Kommagene Uygarlığı

Kommagene Uygarlığı

Kommagene Uygarlığı’nın büyük kentlerinden biri olan Adıyaman'da ki Perre Antik Kentte ortaya çıkartılan fakat daha sonra üzeri kapatılan, mozaiğin üzerine koruma evi yapıldı.

Mars'ın rüya kenti Nüwa'da inşaat 2054'te başlayacak!

Mars’ta hayata geçirilmesi hedeflenen uygarlığın başkenti Nüwa, manzarasıyla dikkat çekiyor. Dünya'dan bağımsız bir uygarlığa dönüştürülmesi planlanan Nüwa'da yaşam 2100 yılında başlayacak.

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Amorium Antik Kenti turizme açılmayı bekliyor!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde birçok uygarlığın izlerinin bulguları bulunan Amorium Antik Kenti'nin proje bazlı yatırımlarla inanç turizmine açılması planlanıyor.

Eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Eski uygarlıklar günümüzün büyük metropollerinin oluşmasına büyük katkılarda bulundu. peki eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Uygarlık Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Uygarlık Yapı Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Neslihan Yılmaz ve Hüseyin Semih Toktaş imzasıyla kuruldu.

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Irak'ta Basra Uygarlık Müzesi açıldı!

Irak'ın güneyindeki Basra kentinde "Basra Uygarlık Müzesi" açıldı. Milattan yaklaşık 300 yıl önceye ait eserlerin sergilendiği müzeye, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Likya Uygarlıkları müzesi çalışmaları için 15 milyon TL harcandı!

Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip.

Bu yıl 17 müze açılacak!

Bakan Avcı, Antalya'nın Demre ilçesinde Likya Uygarlıkları Müzesi'nin açılışına katıldı. Avcı, müzenin bulunduğu ören yerinin girişinde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından karşılandı.

Adıyaman, Antalya'da tanıtılıyor!

Kommagene Krallığının Başkenti Adıyaman’ımız, Turizmin Başkenti Antalya’da tanıtılıyor. Antalya Cam piramitte düzenlemiş olduğu Adıyaman tanıtım günlerine beklenenden çok fazla katılım sağlandı.

Kommagene Uygarlığı Haberi

Kommagene Uygarlığı

Kommagene Uygarlığı’nın büyük kentlerinden biri olan Adıyaman'da ki Perre Antik Kentte ortaya çıkartılan fakat daha sonra üzeri kapatılan, mozaiğin üzerine koruma evi yapıldı.Perre Antik Kent Nekropol alanında bulunan yaklaşık 150 metrekarelik mozaik için yaklaşık 4 ay önce başlatılan koruma evinde sona gelindi. Üst tarafı kapatılan fakat yan tarafları açık olan koruma evini müteahhit firma tamamlarken, geçici kabulü yapılmadı. Geçici kabulünün yapılmasından sonra mozaiğin üzerinin açılacağı belirtiliyor.

Perre Antik Kenti Çevre Düzenlemesi ve Uygulamaları kapsamında ziyaretçilerin gezebilecekleri gezi güzergahlar, rahat dolaşım, dinlenme ve genel ihtiyaçlarına cevap verecek üniteler yapıldı. Projenin son aşaması olan 150 metrekare büyüklüğündeki mozaiğin koruma evi yapıldı. Çelik konsorsiyum ayaklar üzerine branda ile kapatıldı. Güvenlik kameralarıyla 24 saat gözetim altında tutulacak olan alan mozaik gün yüzüne çıktıktan sonra...