22 / 07 / 2024

komşu binayla anlaşanın emsali yükselecek

komşu binayla anlaşanın emsali yükselecek

Binalarının arsalarını birleştiren vatandaşların emsal artışı yapmasına izin verilecek....

Günlük kiralık ev başvurularında komşu krizi: Komşularından izin alamayan başvuramıyor!

Günlük kiralık konutlara ilişkin yasanın üzerinden 7 ay geçti. Bu süreçte 111 bin konutun yalnızca 45 bini için başvuru yapıldı. Konutların önemli kısmı başvuru için gerekli olan ‘komşu izni'ni aşamadı. İşte detaylar...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Mart ayının zam şampiyonu soğanın hasatı başladı. Adana’da 31 Mart’ta hasadına başlandığında tarlada 17-18 liraya tezgahlarda yer alan soğanın fiyatı, ürün bolluğu ve ihracat yasağı nedeniyle 4-5 liraya kadar düştü. 

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

KDK yani Kamu Denetçiliği Kurumu, şu günlerde çalışanların promosyon talebini inceliyor. Enflasyon her geçen ay artıyor. Peki bu milyonlarca çalışanın maaş hesaplarını taşıyarak aldıkları promosyonlarda bir artış sağlayacak mı? İşte gelinen son nokta...

Açıklanan asgari ücret milyonlarca çalışanda şok etkisi yarattı! Erdoğan'ın açıklaması şaşırttı

Milyonlarca işçinin alım gücünü doğrudan etkileyen asgari ücrete ek zam konusu 1 Temmuz 2022 Cuam günü açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu rakam milyonları şaşkına çevirdi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Konya'da komşu kavgası: 6 kişi yaralandı!

Konya'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili kavga çıktı. Olay sonucunda her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Ünlülere komşu olmak için milyonlar veriyorlar!

Ev sahibi olurken evin konumu, oda sayısı, yapının yaşı, otoparkı, sosyal imkânlarının dışında ünlülere komşu olabilmek için milyonlar harcıyor.

Sadettin Saran, Emek Külür'ün yeni erkek arkadaşıyla komşu oldu!

İşadamı Sadettin Saran, eski eşi Emek Külür'ün yeni erkek arkadaşıyla komşu oldu...

Tülin Şahin, Madonna ile komşu oldu!

Geçtiğimiz gün Portekizli bankacı Pedro de Noronha ile Portekiz'de evlenen manken Tülin Şahin, Madonna ile komşu oldu!

komşu binayla anlaşanın emsali yükselecek Haberi

komşu binayla anlaşanın emsali yükselecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel dönüşüm çerçevesinde sıkışık binalı yeşil alansız şehirlere son verilmesi için harekete geçti. 


Binalarının arsalarını birleştiren vatandaşların emsal artışı yapmasına izin...