18 / 05 / 2024

komün nedir

komün nedir

Şanlıurfa Viranşehir’deki ‘Komün Köy’ projesine başvuranların çoğu ‘tapu alamama’ korkusu yüzünden köyün sakini olmaktan vazgeçti. Toplamda 36 ailenin barınması planlanan köyde sadece 7 aile kaldı

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

Ata altın nedir? Cumhuriyet altını ile Ata altın arasında fark var mı?

Milyonlarca altın yatırımcısı tarafından tercih edilen Ata altın, Cumhuriyet altını olarak da biliniyor. Peki gerçekten aralarında bir fark yok mu? Ata altın ile Cumhuriyet altını aynı mı, farklı mı? Tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. İşte ayrıntılar...

Gremse altın nedir? Gremse altın bugün kaç lira?

Gremse altın günümüzde en çok yatırım yapılan altınlar arasında gelmektedir. Çok sayıda altın çeşidi olması, yatırımcıları farklı altın yatırımlarına yöneltmiştir. Bunlardan biri de gremse altındır. Peki gremse altın nedir? Bugün gremse altın kaç lira?

Has altın nedir? Yatırımcılar bu ayrıntıya dikkat!

Milyonlarca altın yatırımcısı, en iyi altın yatırımının hangisi olduğunu merak ediyor. Yatırımcılar, çeyrek altın, Cumhuriyet altını, tam altın, Ata altın gibi altın çeşitleri arasından yatırım amaçlı hangisi tercih edilmeli? sorusunun cevabını araştırıyor. Peki yatırım için hangi altın tercih e

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Prestij Tel-Kom İnşaat Gıda Nakliye İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prestij Tel-Kom İnşaat Gıda Nakliye İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Melek Uyanık tarafından kuruldu. 

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Mirasbırakanın tasarrufu nedir?

Kendisine miras kalan yasal mirasçılar, gerek kendi aralarında, gerek atanmış mirasçılarla birlikte mirası aynı kurallara göre paylaşırlar. Peki, mirasbırakanın tasarrufu nedir? Paylaşmadaki etkisi nedir?

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı binada sobanın kullanılmayacağı kararına rağmen kimi malikler doğalgazlı binada soba yakmaya devam edebiliyor. Peki, doğalgazlı binada soba yakmak yasak mı? Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

komün nedir Haberi

komün nedir

Gazeteci Metin Yeğin, yoksullar ve evsizlere barınma hakkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin ilk ‘komün köy’ü ‘Ax u Av - Toprak ve Su Ekolojik Evleri’ projesini başlattı. Bir süre Latin Amerika’da yaşayan ve oradaki örnekleri inceleyen Yeğin’in amacı, Radikal inşaat tekellerinin çözemeyeceği barınma sorununu yoksulların kendi evlerini yaparak çözmesiydi.


Viranşehir Belediyesi’nden Yeğin’e destek geldi. Türkiye’nin ilk ‘komün köyü’ için belediye 22 dönüm arazi tahsis etti. İlçedeki yoksulların da katılımıyla kerpiç evler 2011’de inşa edilmeye başlandı. Toplamda 36 ev yapılacak, burada yaşayan aileler ortak tarım ve üretimle ortak bir yaşam kuracaktı. Ancak gelinen süreçte ‘kömün köy’ hayali kapitalizmin yarattığı mülkiyet hırsına yenildi. ‘Kömün köy’ için başvuru yapan ailelerin bir kısmı ‘tapu alamayacaklarını’ öğrenince projeye katılımdan vazgeçti.


‘Değeri zamanla arttı’

Şu an köyde sadece 7 aile...