16 / 05 / 2024

konak belediyesi imar planları

konak belediyesi imar planları

Konak Belediyesi Yeni Kent Merkezi, Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi’ne ait Uygulama İmar Planları hayata geçiyor. İlk proje İş GYO’dan geldi.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Konak Belediyesi'nin hizmet binası yıkıldı! 

İzmir depremi sonrası hasar gören Konak Belediyesi'nin cam hizmet binasında yıkım işlemleri tamamlandı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Konak Belediyesi'nden Mart 2021'e kadar kira desteği!

Salgın sürecinin başında aile hekimliklerinin hizmet sunduğu ve Roman vatandaşların yaşadığı konutları ile esnafın olduğu mülklerinden kira almayı kesen Konak Belediyesi, desteğini mart ayına kadar uzattı.

konak belediyesi imar planları Haberi

konak belediyesi imar planları



Yıllardır İzmir’in gündeminde yer alan Alsancak Liman Arkası ve Halkapınar-Salhane arasındaki bölgenin imar planları uygulanmaya başlıyor. Bunun için de ilk adım İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’den geldi. “Yeni Kent Merkezi” olarak anılan bölgede konut, ofis ve AVM’den oluşan karma projenin temeli kısa süre sonra atılacak. İnşaatın 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade eden İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO ) yetkilileri projenin planlanan yatırım değerinin yaklaşık 150 milyon Dolar olduğunu belirtti. 


İzmir’in merkezinde, Alsancak Liman Gerisi kesimi ile Bayraklı ilçesi, Turan ve Salhane Mahallesi’ni kapsayan ‘Yeni Kent Merkezi’nin 471 hektarlık alanı Konak Belediyesi sınırları içinde kalıyor. 2001 yılında Uluslararası Fikir Yarışması’na da konu olan alanda imar planlarının yeniden değerlendirildiğini ve ‘Yeni Kent Merkezi’ olması yönündeki planlama çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Konak...