15 / 05 / 2024

kongre turizmi izmir

kongre turizmi izmir

BÜYÜK kongre organizasyonlarının evsahipliğinde dünya birinciliğine yükselen İstanbul, kongre turizminde diğer şehirlere örnek oldu. İzmir'de aynı İstanbul gibi kongre turizminde aktif olarak yer almak istiyor...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'e tedavi için turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi.

Timur Bayındır: 670 satılık otel ilanı var!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Yüzde 2’lik düşüş yaşanacak. Biz 11 ay önce kayıplar yaşanacak dedik ancak önlemler alınmadı. Bunun telafisi zor. Acil eylem planı hazırlanması gerekir. İstanbul’da bile kongre turizmi durdu.Oteller zor durumda." dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ankara'da kongre turizm atağı yapıldı!

ATO Başkent'i kongre turizmi merkezi haline getirmek için yol haritası belirlemek ve yapılacak çalışmalara tüm tarafları dahil etmek amacıyla düzenlediği "Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısından önemli kararlar çıktı.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

kongre turizmi izmir Haberi

kongre turizmi izmir

BÜYÜK kongre organizasyonlarının evsahipliğinde dünya birinciliğine yükselen İstanbul, kongre turizminde diğer şehirlere örnek oldu. Kongre turizmi amacıyla gelen yabancı misafirlerin bıraktığı yüksek döviz miktarına dikkat çeken turizm uzmanları, İzmir ekonomisinin de tamamlanacak yatırımların ardından hızla yükselişe geçeceğini söyledi. Uluslararası kongre sektörünün en önemli birlikleri arasında gösterilen Uluslararası Kongreler ve Toplantılar Birliği (ICCA) tarafından yayımlanan istatistiklere göre 2000'li yıllarda dünya kongre şehirleri arasında 40. sırada yer alan İstanbul, geçen yıl 8. sıraya yükselmeyi başardı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ise yayımladığı raporda, İstanbul'un 500'den fazla delegeye evsahipliği yapan büyük kongre organizasyonları kategorisinde dünyada 1. sıraya yerleştiğini duyurdu. İstanbul'un dünya kongre şehirleri arasındaki hızlı yükselişini değerlendiren Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir ise İzmir'in de aynı yükselişi...