02 / 05 / 2024

konu satışları arttı mı

konu satışları arttı mı

Konut sektöründeki kampanyalar, konut satışlarında şimdiye kadarki en yüksek Haziran satışını gerçekleştirdi. Türkiye’de konut satışı Haziran 2020’de; Haziran 2019’a göre yüzde 209.7 arttı ve 190 bin oldu. Banka kredili satışlara büyük talep oluşurken, en çok ikinci el konut satışı yapıldı. 

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

2. el online otomobil pazarında satışlar ve fiyatlar arttı!

2. el online oto pazarında satışlar da fiyatlar da arttı. Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 11 yükselirken, araç fiyatları yaklaşık yüzde 35 arttı.

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

konu satışları arttı mı Haberi

konu satışları arttı mı

Türkiye genelinde Haziran 2020’de yapılan konut satışları tarihin en iyi Haziran ayı verilerinin gerçekleşmesini sağladı. Yine bu dönemde en yüksek aylık kredili satış hacmi gerçekleşti. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinde, Türkiye genelindeki konut satışlarının 2020 Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 209.7 gibi büyük bir artış gösterdiği belirlendi. 

Kamu bankalarının düşük konut kredisi fırsatları ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kampanyasının da etkisiyle Haziran ayında toplam konut satışı 190 bin 12'ye ulaştı. Sektör temsilcileri, bu ivmenin yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörüyor. 

Kamu bankaları tarafından tüketicilerin finansman ihtiyaçlarına uygun koşullarda destek sağlanabilmesi için Haziran'ın başında hayata geçirilen konut kredisi paketinde, birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla...