22 / 05 / 2024

konut aidatlarında son durum

konut aidatlarında son durum

İnsanlara daha iyi yaşam koşulları ve sosyal aktiviteler sunmak üzere markalı konut üreticileri tarafından geliştirilen site hayatı beraberinde yüksek aidatları da getiriyor.

Zeray Bahar Kampanyası'nda son gün 31 Mayıs! Dilasa Orman'da 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle!

Zeray İnşaat tarafından başlatılan Bahar Kampanyası'nda son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Söz konusu kampanya kapsamında Dilasa Orman projesinden 250 bin TL peşinat ve 60 ay sabit taksitle konut sahibi olunabiliyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

İnşaat alanının köklü markası Emlak Konut, 2023 yılında 4,1 milyar TL net zarar açıkladı. Köklü firmanın 2023’ü zararla kapatmasını Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi. 

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

İhtiyaç-taşıt-konut kredisi faizlerinde son dakika! Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank peş peşe açıkladı!

İhtiyaç-taşıt-konut kredi faiz oranları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne? Hangi banka kaç oranla kredi veriyor?  İşte Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank güncel faiz oranları...

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

konut aidatlarında son durum Haberi

konut aidatlarında son durum

Havuz bakımından site güvenliğine, tenis kortundan spor salonlarına kadar birçok aktivite site sakinlerine sunulurken aidatlar da 3 bin liralara kadar yükselebiliyor. Bu da İstanbul genelinde iyi semtlerdeki kiralara denk geliyor.



Örneğin İstanbul’un en prestijli sitelerinden biri olan Kemer Country’de site aidatları ısınma hariç 1.000 lira sınırına dayanmış durumda. Yine Kemerburgaz’da yer alan diğer lüks aidatlar 2.000 liraya ulaşıyor. Lüks otel hizmeti veren rezidans projelerinde ise aidatlar metrekarede 15 liraya kadar çıkabiliyor. Kaliteli yaşam standardını yaşamak için bu sitelerden ev alanlar artık ortalama standarttaki bir semtte 2+1 dairelerin kirasına denk gelen aidatlar ödemekten şikayetçi. Hatta bazıları da oturdukları sitelerden uzaklaşıp aidatı daha düşük yerleri tercih etmeye başlamış durumda.



Markalı konut üreticileri de insanların bu eğilimini gözlemleyerek yeni projelerinde aidatları rakip projelere göre...