05 / 05 / 2024

konut alacakların dikkat etmesi gerekenler yalova inşaat sektörü

konut alacakların dikkat etmesi gerekenler yalova inşaat sektörü

Yalova'da inşaat sektöründeki hızlı gelişme ve yenilenen konut stoğu ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsatlar yaratırken, Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Hayrettin Yılmaz, konut alacak vatandaşların dikkat etmeleri gerekenler konusunda bilgilendirme

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

TOKİ'den konut bekleyenler aman dikkat! 349 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın!

TOKİ'den konut bekleyenler aman dikkat... 349 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın... İşte TOKİ'nin o projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının detayları peş peşe belli oldu ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

İlk kez konut alacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız masraf artar!

Emlak sektöründeki  artan fiyatlar ve sıkışık pazar alıcıların ekspertiz denetimlerinden feragat etmesine sebep oluyor. Söz konusu durum özellikle ilk kez ev alacakların onarım maliyetlerinde ki fiyat artışıyla karşılaşmasına neden olabilir.

İlk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli?

İlk defa konut alacak kişiler, alacakları evde nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki ilk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev alacaklar nelere dikkat etmeli?

Konut kredilerindeki ve konut sektöründeki kampanyalardan faydalanacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken unsurlar bulunuyor. Bu kritik unsurlar tüketicinin haklarını koruyor. Peki bu haklar neler? Konut satın alacaklar nelere dikkat etmeli?

konut alacakların dikkat etmesi gerekenler yalova inşaat sektörü Haberi

konut alacakların dikkat etmesi gerekenler yalova inşaat sektörü

Yalova'da inşaat sektöründeki hızlı gelişme ve yenilenen konut stoğu ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsatlar yaratırken, Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Hayrettin Yılmaz, konut alacak vatandaşların dikkat etmeleri gerekenler konusunda bilgilendirmede bulundu. Dernek Başkanı Yılmaz, konut alırken işçilik ve malzeme kalitesi kadar konutun bulunduğu lokasyonun da dikkate alınması gerektiğini söyledi. Konut satın alırken yaşamak için mi yoksa yatırım için mi alındığının da önem taşıdığını belirten Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz, "Konut ihtiyaç dışında eğer yatırım için alınıyorsa satın alan vatandaş yatırımın değerini korumasını ve değer kazanmasını ister.Bu açıdan konutun bulunduğu bölge önem taşır.Satın almayı düşündüğünüz konutun bulunduğu bölgede beş yıl içerisinde hayata geçirilmesi söz konusu olan kamu ya da özel sektör yatırımlarının bulunup bulunmadığı mutlaka araştırılmalı. Bu tür yatırımlar...