25 / 07 / 2024

Konut almak isteyenler

Konut almak isteyenler

Konut alacaklara yapılacak yüzde 15'lik yardım açıklamasına göre; kişi, 5 yıl içinde ev almak için 100 bin TL biriktirse ve en az yüzde 25'ine denkse, 15 bin lira destek verilecek.

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

Konut almak isteyenlere uzmanından tavsiye: Kiracısı olan konutu almayın!

Konut fiyatları ülke genelinde fahiş rakamlara ulaşırken, bütçesine uygun konut bulan vatandaşlar ise zaman kaybetmeden konut sahibi olmak istiyor. Uzman isim konut almak isteyenleri uyararak dikkat edilmesi gereken üç maddeyi açıkladı. İşte konut alacaklara tavsiyeler...

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzman isim konut almak için doğru zamanı açıkladı!

Konut kredisindeki artışlar ve ev fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması sonrası ev almak için fırsatları araştıran yatırımcılar için uzman isimden konut almak isteyenlere uygun zamanı açıkladı.

Harem Altın fiyatları! Altın almak isteyenler dikkat! Tam altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL? 

Altın alıp satmak isteyen milyonlarca kişi Harem Altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları güne düşüşle başladı. Altın almak isteyenler dikkat, tam altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL? 3 Haziran 2024 altın fiyatları.

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Sadece yetki belgesi olan emlak danışmanlarından hizmet alın!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu son toplantısında emlak ilanlarında usulsüzlük yapan emlak sitelerini mercek altına alarak konut almak isteyenleri sadece emlak danışmanlarından hizmet almaları konusunda uyardı.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında son durum! Ziraat, Vakıf, Halkbank'ta 1.5 milyon TL'nin taksit tablosu!

Yeni bir konut almak isteyenler bankaların konut kredisi faiz oranları ile ilgili araştırmalar yaparken, kamu bankaları da faiz oranlarını peş peşe açıkladı. İşte Ziraat, Vakıf, Halkbank'ta 1.5 milyon TL'nin taksit tablosu...

Ünlü kripto fenomeninden çarpıcı paylaşım: 50 milyon olan konut fiyatı 10-15 milyona düşer!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut almak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 

Türkiye'deki konut piyasasının son senelerdeki seyrini değerlendirirken, artan fiyatlar ve yükselen faiz oranları ön plana çıkıyor. Konut almak isteyenler için mevcut durum ve çeşitli bankaların sunduğu konut kredisi seçenekleri kaydedildi. 

Altında geri vites! Düşüyor! Altın almak isteyenler harekete geçin! 22 Nisan Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Altının ons fiyatı 2359 dolara geriledi. Altın almak isteyenler için alım fırsatı doğdu. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 22 Nisan Pazartesi altın fiyatları.

Konut almak isteyenler Haberi

Konut almak isteyenler

Hürriyet E-Business Direktörü Kamil Özörnek "Konut alacaklara verilmesi planlanan bu destek ile; inşaat sektörüne, yeni evlenenlere, dar ve orta gelirli kesime büyük destek sağlanmasını bekliyoruz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün konut alacaklara yapılacak yüzde 15"lik yardım açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başbakanın açıklamalarına göre; kişi. 5 yıl içinde ev almak için 100 bin TL biriktirse ve bu tutar alacağı konutun en az yüzde 25'ine denkse şahsa 15 bin lira (biriken paranın yüzde 15'i) destek verilecek. Eğer kişi 4 yılda yüz bin lira biriktirmişse o zaman kendisine 12 bin TL verilecek. Düzenlemenin teknik detaylarının önümüzdeki günlerde daha netleşmesi bekleniyor. 


Hürriyet E-Business Direktörü Kamil Özörnek, ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Devletin, ev satın almak isteyen ve birikim yapmaya çalışan vatandaşlara para...