28 / 04 / 2024

konut arama tercihleri

konut arama tercihleri

Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet Emlak ve uluslararası gayrimenkul teknoloji firması Homsters işbirliğiyle çalışmalar yürüten Hürriyet Emlak Projeland, konut projesi arama verilerini açıkladı. 

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. İşte tek tek açıklanan o veriler...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, ‘TOKİ 81 ilde konut projesi başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak? TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak?’ sorularının cevapları hiç kuşkusuz arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri. İşte detaylar…

Kiralık konut en çok bu 3 kentte aranıyor

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında ülke çapında en çok kiralık konut araması yapılan bölgeleri verilerine göre, İstanbul’un Esenler ilçesi ilk sırada yer alırken, Esenler’i Çayırova ve Fatsa geldi.

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Ev alacaklar bu haberimiz size! Okumadan geçmeyin!

Birçok alıcı adayı bir gayrimenkul alırken ne yazık ki belli bir hedefe dikkatini vermek yerine kervan yolda düzülür mantığıyla konut arama telaşında olması sebebiyle çoğu bir gayrimenkul alamıyor ya da yanlış zamanda doğru olmayan fiyatla gayrimenkul alıyor. Peki nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de konut satın alınırken nelere dikkat ediliyor?

Hafele Türkiye, Türkiye'de evini değiştirmek isteyenlerin tercihleri hakkında araştırma yaptı. Çıkan sonuçlara göre; katılımcıların yüzde 37'si yeni konut almak istiyor. 

Pandemi ve şehir hastaneleri, yabancıya konut satışını artırdı! 

Kovid-19 salgını ile birlikte konut tercihleri değişti. Özellikle pandemi  ve şehir hastanelerin olduğu bölgelerde yabancıya konut satışları arttı.

Ankara'da konut tercihleri batı bölgelerine yöneliyor!

EHA başkent Ankara'da konut sektöründe ön plana çıkan 9 bölgeyi mercek altına aldı. İşte Ankara'nın yıldızı parlayan gözde yerleri...

Evin değerinin tamamı için konut kredisi verilir mi?

Konut almayı düşünen vatandaşların ilk tercihleri konut kredisi oluyor. Peki uygun taksitlerle konut sahibi olma imkanı sunulan konut kredilerinde evin tamamı için kredi çekmek mümkün mü? İşte detaylar...

Konut tercihinde öncelikler ve dinamikler değişti!

Kovid-19 salgını sürecinden en çok inşaat sektörü etkilendi. Salgın sürecinde izole olmak isteyen vatandaşların, konut tercihleri değişti...

konut arama tercihleri Haberi

konut arama tercihleri

Teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte mobil akıllı cihazların hayatımıza getirdiği kolaylık ve hız tüketici davranışlarını da etkiliyor. Tüketiciler konut alırken artık mobil cihazlarından bütçelerine uygun seçenekleri karşılaştırarak karar veriyor.

Sıfır konut projelerini tek çatı altında buluşturan Hürriyet Emlak Projeland verilerine göre, konut projesinden ev aramalarının yüzde 65.86’sı mobilden, yüzde 29.86'sı masa üstü bilgisayarlardan, yüzde 4.27'si ise tabletlerden yapılıyor. 

Konut aramalarının şehirler itibariyle dağılımına bakıldığında ise yüzde 42,45 ile İstanbul ilk sırayı alırken, Ankara yüzde 18,91 ikinci, İzmir ise yüzde 9,52 ile üçüncü sırada yer alıyor. Hürriyet Emlak Projeland verilerine göre, en fazla 25-44 yaş arası grup konut projesi araması yaparken, cinsiyet dağılımı itibariyle ise erkekler yüzde 53.5 ile başı çekiyor.

Öğle arası ev arama molası

Konut aramaları saatler itibariyle incelendiğinde ise tüketicilerin genelde mesai...