02 / 05 / 2024

konut balonu haberleri 20104

konut balonu haberleri 20104

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Konya'da konuşurken konutta balon olup olmadığını yanıtlarken Ankara, İzmir gibi kentlerde böyle bir durumun olmadığını, İstanbul'da ise durumun tartışılabileceğini söyledi.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konut balonu o tarihte şişmeye başladı! Ünlü ekonomist grafiklerle açıkladı...

Konut fiyatları aldı başını gitti. Arz talebi karşılamayınca fiyatlar yükseldikçe yükseldi. Merkez Bankası eski Baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara konut fiyatlarının yükselişe geçtiği tarihi duyurdu. İşte detaylar...

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Konut kredisi faizleri hareketlendi!

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faizlerini araştırıyor. Merkez Bankası'nın 100 puanlık faiz indiriminin ardından kredi faiz oranlarından da indirim haberleri gelmeye başladı. Peki kredi faizleri ne oldu?

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

Konut kredisi faizleri zirve yaptı!

Bankaların güncel kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri geliyor. 2020'nin son aylarına girilmesiyle birlikte konut kredisi faizleri zirve yaptı. İşte bankaların güncel kredi faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları zirveye koşuyor!

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Güncel kredi faiz oranları yakından izleyen  vatandaşlar kendileri için en uygun seçeneğe ulaşmak istiyor. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Kampanyalar sonrası konut kredisi faizlerinde son durum!

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri,konut kredisi çekmek ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında ilk sırada. Peki kampanyalar sonrası konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri, son dönemde ev almak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında ön plana çıkıyor. Peki konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

konut balonu haberleri 20104 Haberi

konut balonu haberleri 20104



Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Konya'da konuşurken konutta balon olup olmadığını yanıtlarken Ankara, İzmir gibi kentlerde böyle bir durumun olmadığını, İstanbul'da ise durumun tartışılabileceğini söyledi. Tam da bu sırada Nobel sahibi ve ABD'nin tanınmış S&P Case Shiller Konut Fiyat Endeksi'nin kurucusu Prof. Dr. Robert Shiller Türkiye'ye geldi. Şekerbank'ın 60. kuruluş yıldönümüne katılan Robert Shiller bir kısım köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Sorulan sorulara göre Türkiye'de konut balonu olabileceğini de olmayabileceğini de söyledi. İddiasız, mütevazı, çok şeyi dikkate alan, ihtiyatlı bir kişilik çizdi. Kendisi aynı zamanda konut balonlarının ölçümü konusunda teoriyi geliştiren kişi "Fiyatlar beş yıl içinde yüzde 100 artmışsa orada balon vardır." Sohbette anlıyoruz ki, bu artışın reel bir artış yani enflasyondan arındırılmış olması lazım. Bunun yanında ABD'de yaşadığı...