03 / 05 / 2024

konut balonu türkiye

konut balonu türkiye

Kiralamak için alınan gayrimenkulün, satın alınan fiyatı geri kazandırması için gereken aylık kira miktarını bize o gayrimenkulün kira çarpanı söylüyor. Peki konutta balon var mı? İşte Türkiye'deki konut satış istatistikleri...

Türkiye genelinde 1 milyon konut üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin konut projelerine ilişkin, "50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle Türkiye genelinde 1 milyondan fazla konut üretimini gerçekleştirmiş olacağız" dedi...

Türkiye'de konut balonu var mı?

Konut sektöründe dillendirilen konut balonuna ilişkin endişeler gerçekçi mi? Türkiye'de konut balonu var mı? İşte yanıtları...

Kenya'daki konut ihtiyacı Türkiye için büyük fırsat!

KNCCI Başkan Yardımcısı James Mureu, "Kenya’da her yıl toplam 150 bin adet konut ihtiyacı doğuyor. Yıl içerisinde bu rakama ulaşamazsak bir sonraki yıl ihtiyaç 250 bin adede ulaşıyor. Bu durum da Türkiye inşaat sektörü için büyük bir fırsat oluyor" dedi...

Antalya'da konut fiyatları Türkiye'yi 3'e katladı! 

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 6 büyüme yaşanırken Antalya’da bu oranın yüzde 19 olduğunu açıkladı. 

Türkiye'de konut balonu yok!

Mesa Yönetim Kurulu Erhan Boysanoğlu, 2016’da yılı için açıklanan konut satış verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Boysanoğlu, Türkiye'de konut balonunun olmadığını belirtti.

Türkiye’de konut balonu yok, risk var!

JLL Türkiye Araştırma Ekibi, ‘Türkiye’de konut balonu var mı?’ sorusunun yanıtı için bir çalışma yaptı. Araştırmadan çıkan sonuca göre Türkiye’de konut balonu yok, risk var. Rakamlar, Türkiye’nin ABD’dekine benzer bir kriz yaşamasının mümkün olmadığına işaret ediyor.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

Emlak Konut'tan TÜFE'li Satış Kampanyası!

Emlak Konut GYO, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak görülmemiş bir kampanyaya imza atıyor. 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor.

Türkiye'de inşaat şirketlerin artan borcu tehlike sinyalleri veriyor!

Dünyanın en yüksek performanslı konut piyasası Türkiye'de patlamaya hazır bir balona ilişkin pek fazla işaret olmasa da konutları inşa eden şirketlerin borcu giderek artıyor.

Glorest, Türkiye'den ev alana mobilyaları hediye ediyor!

Glorest, uluslararası müşterisini ev sahibi yapmayı hedefliyor. 22 Şubat – 15 Mayıs tarihlerinde Türkiye’den ve Glorest’in kampanyasıyla konut alanlara, Türkiye’de ev sahibi olmanın yanı sıra, mobilyalarını da hediye ediyor.

Emlak Konut GYO: Türkiye aleyhine açılan dava reddedildi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Hollandalı bir şirket tarafından Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılan tahkim davası ile ilgili kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi

Konut fiyatı artışında Türkiye dünya şampiyonu!

Konut fiyatı Türkiye'de hızlı artıyor. Ama kimse bu hızla Türkiye'nin ev fiyatı artışında dünya şampiyonu olacağını tahmin etmezdi. Türkiye, Hong Kong'u geride bırakarak birinciliğe yükseldi.

Türkiye'de alt gelir grubu için konut üretilmeli!

Gazi Üniversitesinde, "Türkiye'de Konut Sorunu ve Konut Politikaları" isimli panelde konuşan Emir Osmanoğlu, konut meselesinin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal olarak en önemli sorunları arasında bulunduğunu söyledi.

konut balonu türkiye Haberi

konut balonu türkiye

Türkiye'deki konut satış istatistikleri!

Kiralamak için alınan gayrimenkulün, satın alınan fiyatı geri kazandırması için gereken aylık kira miktarını bize o gayrimenkulün kira çarpanı söylüyor.


Gayrimenkul satış bedelinin, gayrimenkulün brüt aylık kira gelirine bölünmesi ile, elde edilen sayı, o gayrimenkulün aylık kira çarpanı oluyor. Elde edilen sayının 12'ye bölünmesi halinde, yıllık kira çarpanı bulunabiliyor.


Örneğin; 200 bin TL'ye alınan  gayrimenkulü 1.000 TL'ye kiraya verirseniz bunun kira çarpanı 200 olur. 


Türkiye'de uygulamada büyükşehirlerde ortalama 18 ile 20 yıllık kira bedeli karşılığında gayrimenkul satışı yapılıyor. Ancak son zamanlarda "konutta balon" tartışmaları kendini gösteriyor.


2014 konut satış istatistiklerine göre, şuanda İstanbul'da yapılan konut satışları 28 yıllık kira bedeline denk geliyor. Diğer büyükşehirlerden olan Ankara ve İzmir'de ise ortalama konut fiyatı yaklaşık 22 yıllık kira bedeline denk geliyor.


Görüldüğü üzere...