11 / 05 / 2024

konut başına alınan kayıp kaçak bedeli

konut başına alınan kayıp kaçak bedeli

Turhan Çakar, tüketicilerin, Temmuz 2011-Mayıs 2012 dönemini kapsayan 11 aylık elektrik kayıp kaçak bedellerini alabilmeleri için faturalarının fotokopileri ile tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Evde Tek Başına 2'deki lüks konut 196 milyon Türk Lirası'na satılıyor!

Sevilen tatil filmi “Evde Tek Başına 2: New York'ta Kayıp”ta bulunan lüks konut, milyonlarca dolara satılıyor. İşte detaylar... 

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş'ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, zeytinyağı alım fiyatını rekor seviyede yükseltti. Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Akaryakıt zammı nakliye maliyetini uçurdu! Kilo başına maliyet 3 liraya yaklaştı!

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte nakliye maliyetleri de yükseldi. Bu kapsamda Antalya'dan alınan ürün İstanbul'a getirilirken kilogram başına 2 lira 90 kuruşa denk geliyor. İşte detaylar... 

Hane başına 15.000 TL para verilecek! Bakanlık son çağrıyı yaptı! Kurban paralarınız PTT’den alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli ailelere yönelik bir ödeme yapma kararı aldı. Buna göre, hane başına 15.000 TL ödeme gerçekleştirilecek ve ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağı duyuruldu. Ödeme detayları aşağıda yer alıyor...

e-Devletten hemen başvurun PTT'den 650 TL'lik çocuk desteğini alın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek vermeye başladı. Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk yardımı ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hesaplarına yatırılacağı açıklandı. 

Kamuyu dolandıran çeteye Demir Yumruk operasyonu: İş adamı Erol Evcil gözaltına alındı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara yönelik 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 300'e yükseldi. Gözaltına alınan isimler arasında iş adamı Erol Evcil de bulunuyor.

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ ucuz konut başvuruları gündemde yer alıyor. Ev hayali kuranlar, TOKİ’nin ne zaman konut başvurularını başlatacağını araştırmaya başladı. İşte TOKİ 2022 ucuz konut başvurularına dair detaylar!

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

konut başına alınan kayıp kaçak bedeli Haberi

konut başına alınan kayıp kaçak bedeli


Tüketici Haklan Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin, Temmuz 2011-Mayıs 2012 dönemini kapsayan 11 aylık elektrik kayıp kaçak bedellerini alabilmeleri için faturalarının fotokopileri ile tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini söyledi. 

Çakar, Kızılay Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 21 Mayıs 2014 tarihli kararında, kayıp kaçak bedelinin tüketiciden tahsil edilemeyeceğine ve tahakkuk ettirilen söz konusu bedelin tüketiciye iade edilmesi gerektiğine yer verildiğini ifade etti. Tüketicilerden çok uzun yıllardan beri gizli olarak kayıp kaçak bedeli tahsil edildiğini iddia eden Çakar, söz konusu bedelin, Temmuz 2011- Mayıs 2012 arasmdaki 11 aylık dönem THD Başkam boyunca "KK bedeÇakar li" adı altında elektrik tüketicilerin, 11 faturalarında göste, . , , , rildiğini kaydetti, aylık kayıp kaçak Tepeler üzerine, kabedelini almak yıp kaçak bedelinin...