18 / 05 / 2024

konut beton kalitesi

konut beton kalitesi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Tamer Saka, binalarda kullanılan betonun kalitesinin önemini belirterek “Yapılarımızı inşa ederken beton kalitesine dikkat etmeliyiz. Tüketicilerin de bilinçli davranması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi...

Çimento fiyatları fırladı! İnşaat maliyetleri uçtu! Hazır beton fiyatları 2024 ne kadar oldu? 

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları gelen zamlar sonrası adeta uçtu. Bu durum inşaat sektörüne ve konut fiyatlarına kadar yansıdı. Peki çimento fiyatları 2024 ne kadar? Hazır beton fiyatları 2024 kaç lira?

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

İnşaat sektöründe zamlar durdu! Güncel çimento, demir ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörüne gelen yüksek zamlar konut fiyatlarını fırlattı. Özellikle demir, çimento ve demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Fakat son günlerde demir, çimento ve beton fiyatlarında bir hareketlilik olmadı. İnşaat malzemelerine gelen zamlar durdu mu?

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar inşaat sektörünü ve konut fiyatlarını çıkmaza soktu...

İnşaat malzemelerindeki fahiş zamlar konut projelerini vurdu! Çimento, beton, demir ve tuğla fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörünün gündeminden hiç düşmeyen inşaat malzemelerindeki fahiş zamlar konut projelerini vurdu. Çimento, beton, demir ve tuğlaya gelen yüksek zamlar, müteahhitleri ev yapamaz hale getirirken çoğu projenin yapımı yarıda kaldı...

Konut sektörüne çimento şoku! Çimentonun konut maliyetine etkisi: Yüzde 4,5...

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen çimento fiyatlarının, konut maliyetine etkisinin 4,5 olduğuna dair rapor açıklandı. İşte ''Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi'' raporu...

konut beton kalitesi Haberi

konut beton kalitesi

Geçtiğimiz günlerde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğüne sahip depremle akıllara yine, "Yapılarımız ne kadar güvenli?" sorusu geldi. Uzmanlar, ülkemizin bu büyüklükte yaşanacak depremlere karşı her zaman hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ülkemizin deprem kuşağında olması, inşa edilen konutların kalitesinin önemini artıyor. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; küçük ve büyük çaplı depremlerin her an yaşanma riskine karşın, yapılarda bulunan beton kalitesinin önemi artıyor. Yapıların deprem yönetmenliklerine uygun ve kaliteli malzemelerden üretilmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Tamer Saka, deprem kuşağında bulunan Türkiye'de hem inşaatı yapanlar hem de konut alanlar için kalite ve güvenlik unsurunun öncelikli olması gerektiği konusunda uyarılar yaptı. Yapıları inşa ederken, güvenli tasarım ve yapım tekniklerinin uygulanması gerektiğini söyleyen Saka, burada beton kalitesine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. İnşaat müteahhitlerinin...