26 / 07 / 2024

konut faiz artışı zararlımı

konut faiz artışı zararlımı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hinginar, konut kredisi faizindeki artış eğiliminin sektörü kaygılandıracak noktaya ulaşmadığını belirtti.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi

FED'in faiz artışına yönelik flaş açıklama! Her şeyin kaderi buna bağlı!

Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic, dünkü bir yıldan fazla bir sürenin en düşük enflasyon verilerinin ardından küçük bir faiz artışından yana olduğunu söyledi. 

AMB üyesinden faiz çıkışı! 'Faiz artış döngüsü yaz aylarında sona ermeli'

AMB Üyesi ve Fransız Merkez Bankası Başkanı Villeroy, AB'de faiz artışlarının yaz aylarında sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının şahin seviyelere yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağını söyledi.

Son dakika... Avrupa Merkez Bankası faiz artırmaya devam edecek! 

Avrupa Merkez Başkanı Başkanı Christine Lagarde, art arda tarihi üçüncü faiz artırımının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının yükselmiş olsa bile enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası Fed'in izinde. Aralık'ta da jumbo faiz artışı masada

Avrupa Merkez Bankası'nın şahin söylemi ile bilinen yöneticilerinden Klaas Knot, Avrupa Merkez Bankası'nın tüm çatlaklara rağmen bir sonraki hamlesinin de 50 ile 75 baz puan arasında bir faiz artışı yönünde olacağını kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararı ile birlikte banka tarafından yapılan açıklamalara dayanarak, ECB'nin parasal sıkılaşmada faiz artırımlarının da ötesine geçtiğini gösteriyor.

konut faiz artışı zararlımı Haberi

konut faiz artışı zararlımı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk 3 ayında aylık ortalama yüzde 0,90 seviyesinde gerçekleşen konut kredi faiz oranlarının yılın ikinci çeyrek döneminde artış eğilimine girdiğini belirterek, mayıs ayında yüzde 0,94 seviyesinde gerçekleşen faiz oranlarının haziranda yüzde 0,96'ya yükseldiğini ve yukarı yönlü eğilimini sürdürdüğünü kaydetti.


Bununla birlikte, konut kredileri büyüklüğünün haziranda 137,8 milyar liraya ulaştığını dile getiren Hinginar, böylece konut kredilerindeki yıllık büyümenin hızlandığı ve yüzde 19,9'a yükseldiğinin altını çizdi.


Hinginar, "Kredi hacmindeki bu artış, faizlerdeki yükselme eğiliminin konut satışlarına henüz çok bariz bir şekilde olumsuz olarak yansımadığını göstermektedir. Doğru bir değerlendirme yapabilmek için, yılın ikinci yarısında konut kredi faizlerdeki artış seyrini görmek gerekir" diye konuştu.


Merkez Bankası'nın haziran ayında para politikası aracı olarak...